Informatie, scholing, voorlichting en aanbod centraal op een plek.

Donderdag 10 november is de Dag van de Mantelzorger. Sociaal Werk De Schans en de gemeente gebruiken deze dag voor de opening van het Mantelzorg Informatie Punt (MIP) Westerkwartier. Zorgwethouder Bert Nederveen opent het MIP om 15.45 uur in Cultureel Centrum Zuidhorn, Jellemaweg 3 in Zuidhorn. Onderdeel van de opening is theatervoorstelling Mantelzorgmonologen. Op indringende wijze maken kijkers kennis met drie verschillende mantelzorgers: een jonge, een werkende en een oudere mantelzorger.

MIP Westerkwartier

De website van MIP Westerkwartier is de vraagbaak voor mantelzorgers en iedereen die daar mee te maken heeft in onze gemeente. De website biedt informatie over vormen van mantelzorg en wet en regelgeving. Maar ook informatie over hoe je als (jonge) mantelzorger goed voor jezelf kan blijven zorgen. MIP Westerkwartier biedt naast de website ook individuele ondersteuning en lotgenotencontact. Daarnaast is voorlichting op locatie mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.mipwesterkwartier.nl(externe link).

Mantelzorgers ‘Onzichtbare helden’

Mantelzorgers zijn mensen die hulp bieden en vaak voor langere tijd zorgen voor iemand die ziek, hulpbehoevend, psychisch kwetsbaar of verslaafd is. Vaak is dit familie, soms een goede vriend of buur. Wethouder Bert Nederveen: “Mantelzorgers zijn de onzichtbare helden van het Westerkwartier. Deze groep zetten we graag in de schijnwerpers, want hun zorg mag gezien worden. We vinden het belangrijk dat mantelzorgers gezien, gehoord en gewaardeerd worden zodat ze de onmisbare zorg voor hun naaste vol kunnen houden.”

Week van de Mantelzorg

Maandag 7 november start in het Westerkwartier de Week van de Mantelzorg. In deze week zet Sociaal Werk De Schans mantelzorgers in het zonnetje met allerlei leuke activiteiten en workshops, zoals bijvoorbeeld een lezing over sterren, stoelyoga of een smartphone safari. Kijk voor meer informatie op www.mipwesterkwartier.nl(externe link).

De gemeente Westerkwartier reikt jaarlijks de mantelzorgwaardering uit in de vorm van een VVV - bon.