Wat vindt u van de nieuwsbrief?

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met onze nieuwsbrief. Wilt u dit met ons delen? Heeft u een onderwerp waarover u graag meer informatie wilt? Laat het ons weten.
Stuur een mail naar nieuwsbriefP-wet@westerkwartier.nl of bel met Foekje van der Zee, telefoon 06 2875 8163.

Kledingbank Maxima

Met dank aan 12 sponsors heeft kledingbank Maxima veel geld gekregen voor de aanschaf van nieuwe kinderkleding. Er is een ruime voorraad gratis winterkleding voor iedereen, van jong tot oud. Vanaf 5 september 2022 t/m 31 januari 2023 hangt de nieuwe collectie herfst- en winterkleding voor u klaar.

Wat moet u meenemen ?

Een bewijs dat u een bijstandsuitkering ontvangt, zoals een uitkeringsspecificatie. Ook kunt u de uitgiftekaart van de Voedselbank of een verwijsbrief van bijvoorbeeld Humanitas of De Schans meenemen.


Kledingbank Maxima is open op maandag tot en met donderdag van 10.00 tot half 4. Graag bellen voor een afspraak: 06 3975 2725. Het adres is Marktplein 3 Grootegast.

Maakplaats is op zoek naar vrijwilligers

Bent u handig en vindt u het leuk om kapotte spullen te repareren?
Maakplaats is op zoek naar enthousiaste en handige vrijwilligers voor kleine reparaties. Tijdens openingstijden helpt u met het uitvoeren van kleine reparaties of met het geven van advies


Maakplaats Marum (bibliotheek) is open op 13 oktober, 17 november en 15 december van 10.00-12.00 uur. Maakplaats Grootegast (bibliotheek) is open op 14 oktober, 18 november en 16 december van 14.00-16.00 uur.


Heeft u interesse of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Tineke Goossens, e-mail: t.goossens@biblionetgroningen.nl

Tegemoetkoming Meerkosten

De regeling tegemoetkoming Meerkosten staat weer open. Dit is een financiële tegemoetkoming voor inwoners met een (langdurige) beperking of chronisch ziekte die meerkosten hebben. Eén van de voorwaarden is dat u het eigen risico over het jaar 2022 van € 385,- volledig verbruikt heeft. De overige voorwaarden kunt u lezen op de meerkosten pagina op onze website.


U kunt hier ook aanvragen met uw DigiD. Dat kan tot en met 30 juni 2023. Ontvangt u liever een aanvraagformulier via de post? Laat dat dan weten via de website of telefoon. Vragen? Voor meer informatie kunt u bellen met een medewerker inkomen via telefoonnummer 14 0594.

Energietoeslag is verhoogd naar € 1.300,-

De energietoeslag is verhoogd van € 800,- naar € 1.300,-. Ook wordt er niet meer gekeken naar het vermogen. Wanneer u de energietoeslag van € 800,- al heeft ontvangen hoeft u niks te doen. U ontvangt in november 2022 automatisch € 500,-. Ontvangt u een IOAW, IOAZ of Bbz uitkering en voldoet u aan de voorwaarden van de energietoeslag? Dan heeft u van ons een brief gehad.

Geen brief gehad en u denkt wel recht te hebben op de energietoeslag? Via onze website kunt u met uw DigiD een energietoeslag aanvraag doen. Dat kan tot en met 31 december 2022. Ontvangt u liever een aanvraagformulier via de post? Laat dat dan weten via de website of telefoon (14 0594).

Hooggeëerd publiek! Doe mee en word zelf een circusartiest


Van 17 t/m 21 oktober organiseert De Schans samen met Jantje Beton een onvergetelijke circusweek onder begeleiding van Circus Snor. Het is dit keer in sporthal De Holten aan de Hoornweg 36 in Marum. Een week lang werken we aan een verrassend circus programma waarin 30 kinderen aan het einde van de week het publiek zullen gaan verrassen met een echte voorstelling in een echte circustent!

Kent u een kindje dat graag mee wil doen aan dit avontuur, dan kan hij of zij worden opgegeven via activiteiten@sociaalwerkdeschans.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Schuur, Buurtsportcoach bij de Schans: 06 8232 6636.
DAT ZIT WEL SNOR!

Inleveren wijzigingsformulier en betaling uitkering

MaandInleverdatumBetaling uitkering
Oktober 202224 oktober 20221 november 2022

Hoe levert u het wijzigingsformulier in?

Gemeente Westerkwartier
Ondersteuning Mens & Gezin
Antwoordnummer 1005
9300 VB Leek

Of u mailt het via uitkeringsadministratie@westerkwartier.nl