Wat vindt u van de nieuwsbrief?

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met onze nieuwsbrief. Wilt u dit met ons delen? Heeft u een onderwerp waarover u graag meer informatie wilt? Laat het ons weten. Stuur een mail naar nieuwsbriefP-wet@westerkwartier.nl of bel met Foekje van der Zee, telefoon 06 2875 8163.

Kansrijk beroep

Wilt u een beroep met een grote kans op werk en bent u bereid om scholing te volgen? Of wilt u weten of bijvoorbeeld werken in de bouw, techniek, zorg of kinderopvang bij u past? Ontdek van welk kansrijk beroep uw hart sneller gaat kloppen en kijk op de website www.kansrijkberoep.nl.
 
Wilt u weten hoe het is om in de transport en logistiek te werken?
Doe dan mee met het Keuzecarrousel “kennismaken met Transport en Logistiek”. Deze duurt maximaal 3 weken en u kunt dan ervaren hoe het is om bij verschillende bedrijven in de transport en logistiek te werken. De cursus is gratis.  
 
U kunt zich hiervoor zelf aanmelden (of via uw consulent) via de website van kansrijk beroep. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met uw consulent.

Voorzieningenwijzer

De gemeente Westerkwartier werkt samen met Wold & Waard en Humanitas met de Voorzieningenwijzer. De Voorzieningenwijzer is een programma die alle (gemeentelijke) regelingen en toeslagen kent. Zo kan er worden gekeken of u gebruik maakt van alle regelingen en toeslagen die voor u gelden/ die voor u van toepassing zijn.
 
Wilt u hier gebruik van maken? Meld dit bij uw consulent of meld u aan via de website www.datgeldtvoormij.nl. Als inwoner van onze gemeente, kunt u via deze website ook zelf checken wat voor u geldt.

Kindpakket

Heeft u in 2022 een tegemoetkoming minimabeleid voor het participatiefonds ontvangen? En zijn uw inwonende kinderen op 1 november 2022 jonger dan 18 jaar? Dan sturen wij u op 15 november 2022 een brief over het kindpakket.  

QR-code

Het kindpakket bestaat uit een QR-code met een totaalwaarde van € 250,- per kind. Hiermee kunt u bij verschillende winkels en sportverenigingen in de gemeente Westerkwartier terecht. De HEMA (Leek en Zuidhorn) doet nu ook mee! Op potjeswijzer.nl kunt u bij het potje kindpakket onder aanbieders zien welke winkels/sportverenigingen meedoen. U kunt met uw QR-code één of meerdere producten kopen.

Geldig tot en met 31 oktober 2023

De QR-code kunt u tot en met 31 oktober 2023 gebruiken, daarna vervalt het tegoed.

In de brief leest u hoe u de QR-code kunt aanmaken.
Weet u niet of u een tegemoetkoming minimabeleid heeft ontvangen?
Neem dan contact op met een medewerker inkomen via 14 0594.
Of stuur een mail naar groepinkomen@westerkwartier.nl.

Inleveren wijzigingsformulier en betaling uitkering

MaandInleverdatumBetaling uitkering
November 202223 november 20221 december 2022

Hoe levert u het wijzigingsformulier in?

Gemeente Westerkwartier
Ondersteuning Mens & Gezin
Antwoordnummer 1005
9300 VB Leek

Of u mailt het via uitkeringsadministratie@westerkwartier.nl