Wat vindt u van de nieuwsbrief? 

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met onze nieuwsbrief. Wilt u dit met ons delen? Heeft u een onderwerp waarover u graag meer informatie wilt? Laat het ons weten. 
Stuur een mail naar nieuwsbriefP-wet@westerkwartier.nl  of bel met Foekje van der Zee, telefoon 06 2875 8163
 

Inlichtingenplicht in de bijstand

Vanaf het moment dat u bijstand aanvraagt, heeft u een inlichtingenplicht. Dat betekent dat u de gemeente alle informatie geeft die belangrijk kan zijn voor uw bijstandsuitkering. Verandert er iets in uw situatie? Dan moet u dit direct laten weten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • u gaat geheel of gedeeltelijk werken en ontvangt inkomsten;
  • u krijgt recht op een erfenis, ontvangt een prijs in een loterij of een gift;
  • u koopt een (andere) auto;
  • u wilt een studie volgen;
  • u wilt vrijwilligerswerk doen;
  • u gaat verhuizen;
  • uw leefsituatie verandert (samenwonen, een scheiding, verhuizende kinderen);
  • u wilt met vakantie.

Geeft u niet alle veranderingen door en krijgt u hierdoor ten onrechte teveel geld? Dan moet u dit terugbetalen en daarnaast kunt u een boete krijgen.

Wat moet u doen om een verandering in uw situatie door te geven? U vult een wijzigingsformulier in en stuurt deze samen met een bewijsstuk van de verandering op. Gaat u bijvoorbeeld werken? Stuur dan een wijzigingsformulier en een kopie van uw arbeidsovereenkomst op. 
Heeft u vragen? Neem dan contact met uw consulent of bel naar 14 0594.
 

Voorzieningenwijzer

Per 1 maart 2022 is de gemeente Westerkwartier samen met Wold & Waard en Humanitas gestart met de Voorzieningenwijzer. De voorzieningenwijzer is een programma die alle (gemeentelijke) regelingen en toeslagen kent. Zo kan er worden gekeken of u gebruik maakt van alle regelingen en toeslagen. 
Wilt u hier gebruik van maken? Meld dit bij uw consulent of meld u aan via de website www.datgeldtvoormij.nl(externe link)
 

Herhaalde oproep: deelnemers Zonnecarport gezocht!

Woont u in een van de postcodes: 9801, 9804, 9831, 9832, 9833, 9891, 9892, 9893? En heeft u een inkomen rond bijstandsniveau? Dan kunt u meedoen aan de zonnecarport in Zuidhorn. Er is plek voor 100 huishoudens. Elk huishouden krijgt 100 euro per jaar.

Meer weten?

Kijk op www.potjeswijzer.nl(externe link). Heeft u hulp nodig bij de aanmelding? Dan kunt u terecht bij De Schans(externe link), Humanitas(externe link) of Schuldhulpmaatje(externe link)
 

Vakantie

U mag maximaal vier weken per jaar op vakantie. Gaat u langer op vakantie dan heeft dat gevolgen voor uw uitkering. U moet altijd (vooraf) melden dat u op vakantie gaat. 
Gebruik hiervoor het wijzigingsformulier. 

Vakantiegeld

Het vakantiegeld wordt halverwege juni 2022 uitbetaald.
 

 Inleveren wijzigingsformulier en betaling uitkering

MaandInleverdatumBetaling uitkering
Juni 202223 juni 20221 juli 2022

Hoe levert u het wijzigingsformulier in?

Gemeente Westerkwartier Ondersteuning Mens & Gezin Antwoordnummer 1005
9300 VB Leek
Of u mailt het via uitkeringsadministratie@westerkwartier.nl