Wat vindt u van de nieuwsbrief? 

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met onze nieuwsbrief. Wilt u dit met ons delen? Heeft u een onderwerp waarover u graag meer informatie wilt? Laat het ons weten. 
Stuur een mail naar nieuwsbriefP-wet@westerkwartier.nl  of bel met Foekje van der Zee, telefoon 06 2875 8163
 

Potjeswijzer

Wij willen u graag wat vertellen over de potjeswijzer(externe link). Op deze website staan potjes (regelingen en extraatjes) voor inwoners met een minimum inkomen. Op dit moment zijn er 21 potjes. Energie coöperatie Gloed en de voedselbank hebben elk één potje. De gemeente Westerkwartier heeft 8 potjes en Stichting Leergeld Westerkwartier heeft 11 potjes.  

Op de pagina met het overzicht van de 21 potjes ziet dan de verschillende potjes. Hier kunt u meer informatie lezen over de potjes en hoe u kunt aanvragen. 

Straks begint het nieuwe schooljaar weer. Daarom nemen wij nu als voorbeeld het potje schoolspullen. Dit potje is van Stichting Leergeld Westerkwartier(externe link).   

U gaat naar het potje Schoolspullen. Daarna kunt u lezen wie hiervoor in aanmerking komt. Wat de voorwaarden zijn, hoe het werkt en hoe u kunt aanvragen. 

Openingstijden Taalhuis in de zomervakantie

Het Taalhuis Westerkwartier is voor iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven. Ook voor hulp bij rekenen of digitale vaardigheden kunt u bij het Taalhuis terecht in de bibliotheken van Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn.

Het Taalhuis heeft in de zomervakantie alleen een telefonisch spreekuur op woensdag 20 juli en woensdag 24 augustus 2022 van 14.00 uur tot 15.00 uur. U kunt dan bellen met de taalhuiscoördinator Roelie Schipper via 06- 20134969 of mailen via r.schipper@alfa-college.nl. Vanaf 29 augustus zijn weer de gewone openingstijden. Voor meer informatie kunt u bellen met 0800 – 8100

De Week van Lezen en Schrijven (8 tot en met 14 september)

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. In de Week van Lezen en Schrijven is hier extra aandacht voor. U kunt in deze week meedoen aan verschillende leuke activiteiten. Op deze manier kunt u kennismaken met onze Taalhuizen in de bibliotheken van Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn.    

Houdt u de website van de gemeente en de bibliotheken in de gaten voor meer informatie. Of kijk op de website van de Stichting Lezen en Schrijven(externe link)

Geen nieuwsbrief in augustus en september 

In augustus en september ontvangt u geen nieuwsbrief. In oktober informeren wij u weer over een aantal onderwerpen. 

 Inleveren wijzigingsformulier en betaling uitkering

MaandInleverdatumBetaling uitkering
Juli 202225 juli1 augustus 2022
Augustus 202224 augustus1 september 2022
September 202222 september1 oktober 2022

Hoe levert u het wijzigingsformulier in?

Gemeente Westerkwartier Ondersteuning Mens & Gezin Antwoordnummer 1005
9300 VB Leek
Of u mailt het via uitkeringsadministratie@westerkwartier.nl