Wat vindt u van de nieuwsbrief?

Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen met onze nieuwsbrief. Wilt u dit met ons delen?
Heeft u een onderwerp waarover u graag meer informatie wilt? Laat het ons weten.
Stuur een mail naar nieuwsbriefP-wet@westerkwartier.nl of bel met Foekje van der
Zee, telefoon 06 2875 8163.

Verandering kostendelersnorm

Met ingang van 1 januari 2023 is de kostendelersnorm veranderd. Heeft u vragen over de hoogte van uw uitkering? Laat het ons weten via uw contactpersoon of Stuur een mail naar werkeninkomen@westerkwartier.nl Ook kunt u bellen naar 14 0594.

Krijgt u nu een hogere uitkering? Dit kan gevolgen hebben voor uw huur- of zorgtoeslag. Op de website van de belastingdienst kunt u dit controleren. U kunt hier een proefberekening maken.

Supermama, deelname is gratis !

Woont u in het Westerkwartier en heeft u jonge kinderen? Bent u toe aan iets nieuws en wilt u ontdekken wat uw eigen mogelijkheden zijn? Bijvoorbeeld op het gebied van werk of scholing. Of op het gebied van gezondheid in combinatie met opvoeding. Dan kunt u meedoen met Supermama.

Vanaf 10 maart 2023 zijn er 14 bijeenkomsten op vrijdag van 9:00 uur tot 11:30 uur. Maar niet in schoolvakanties en op feestdagen. De bijeenkomsten zijn in 't Marheem aan de Schoolstraat 8 in Marum.

Kinderen van 0 tot 4 jaar kunt u gewoon meenemen, want er is kinderopvang. Vervoer kan geregeld worden.

Wilt u meedoen? Aanmelden kan via info@sociaalwerkdeschans.nl. Wilt u eerst meer informatie? Bel dan naar 0594-745 620.

Supermama is een samenwerking van Sociaal Werk De Schans, de gemeente Westerkwartier en het Alfa College.

Tegemoetkoming meerkosten

Ontvangt u nog bericht dat u het eigen risico over het jaar 2022 volledig verbruikt heeft? Dan kunt u een aanvraag meerkosten indienen. Lees eerst wel de voorwaarden op www.westerkwartier.nl/meerkosten U kunt hier ook aanvragen met uw DigiD. Ontvangt u liever een aanvraagformulier via de post? Laat dat dan weten via de website of telefoon.

De regeling tegemoetkoming Meerkosten 2022 staat nog open tot en met 30 juni 2023. Dit is een financiële tegemoetkoming voor inwoners met een (langdurige) beperking of chronisch ziekte die extra kosten voor ziekte hebben. Één van de voorwaarden is dat u het eigen risico over het jaar 2022 van € 385,- volledig verbruikt heeft.

Vragen? Voor meer informatie kunt u bellen met een medewerker inkomen via telefoonnummer 14 0594.

Jaaropgave 2022

Vóór 1 maart 2023 sturen wij u de jaaropgave 2022 toe. U heeft de jaaropgave nodig voor uw belastingaangifte bij de belastingdienst. Of voor andere instanties.

Heeft u vragen over uw jaaropgave 2022?

Neem contact op met een medewerker uitkeringsadministratie via telefoonnummer 14 0594 of mail naar uitkeringsadminstratie@westerkwartier.nl

Inleveren wijzigingsformulier en betaling uitkering

MaandInleverdatumUitbetaling 
Februaridinsdag 21 maart 20231 maart 2023

Hoe levert u het wijzigingsformulier in?

Gemeente Westerkwartier
Ondersteuning Mens & Gezin
Antwoordnummer 1005
9300 VB Leek

Of u mailt het via uitkeringsadministratie@westerkwartier.nl