Gemeente Westerkwartier start met de uitgifte van nieuwe bouwkavels in de wijken Oostindie in Leek en Zevenhuizen Oost in Zevenhuizen. De uitgifte van deze bouwkavels gaat via loting. 

61 kavels in Oostindie Zuid

De woningbouw in het gebied Oostindie Zuid vormt de afronding van de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek. In Oostindie Zuid komen in totaal circa 148 woningen. Naast 61 particuliere bouwkavels is er ruimte gereserveerd voor sociale huurwoningen. Ook komen er koopwoningen in verschillende prijsklassen. De kavels liggen in verschillende deelgebieden met elk een eigen karakter. Er liggen kavels langs watergangen, houtsingels of een natuurlijke plas-draszone. Een aantal kavels ligt in een ‘groene kamer’. Deze kavels worden omsloten door bosplantsoen. De bouwkavels hebben een afmeting tussen 514 en 1.543 m2. De prijs is van € 160.000 tot € 239.500 vrij op naam. Vanaf juli 2022 begint het bouwrijp maken van het gebied. Naar verwachting kan er vanaf januari 2023 gebouwd worden. 
Meer informatie is te vinden op de website Oostindie Zuid(externe link). Hier kunnen belangstellenden zich ook inschrijven(externe link).

11 kavels in Zevenhuizen Oost fase 3

In  fase 3 van nieuwbouwwijk Zevenhuizen Oost biedt de gemeente 11 particuliere bouwkavels aan. De bouwkavels zijn van 535 tot 957 m2 groot. De prijs voor een bouwkavel ligt tussen € 162.200 en € 217.400 vrij op naam. Naast 11 particuliere bouwkavels is er ruimte voor een project met rijwoningen en een twee-onder-een-kapwoning. Voor de ontwikkeling van deze woningen selecteert de gemeente nog een partij. Binnenkort volgt informatie over de procedure van uitgifte van deze projectkavels. Vanaf juni 2022 begint het bouwrijp maken van het gebied. Naar verwachting kan hier vanaf oktober 2022 de bouw van de woningen starten.
Meer informatie is te vinden op de website Zevenhuizen Oost(externe link). Hier kunnen belangstellenden zich ook inschrijven(externe link)

Nieuwbouw Zevenhuizen Oost. 11 Bouwkavels, inschrijven via https://www.zevenhuizenoost-groningen.nl/
Plattegrond Oostindie Zuid, Leek. 61 bouwkavels, inschrijven via https://www.leek-oostindie.nl/oostindie-zuid/