Al het sport-, beweeg- en cultuuraanbod van de gemeente in één overzicht!

Maak kennis, ontdek en heb plezier!

Sport en Cultuur Westerkwartier is de naam van de nieuwe website die sport, bewegen en cultuur in het Westerkwartier stimuleert. Je kunt het volgende op de website vinden:

 • sport- en cultuuraanbod van aangesloten verenigingen en organisaties in de gemeente Westerkwartier via de Hopper-functie (zie hieronder);
 • aanbod voor alle leeftijden;
 • met een extra functie voor aangepast sporten;
 • een nieuwspagina waarop informatie gedeeld kan worden;
 • algemene informatie over bijvoorbeeld sportaccommodaties in de gemeente of financiële regelingen.

We willen de website gaan uitbreiden met een platformfunctie, dit is nog in ontwikkeling.

Websitevoorbeeld Sport en Cultuur Westerkwartier

De Hopper-functie

De naam ‘Hopper’ komt van een bestaande website uit de gemeente Groningen: De Sport- en Cultuurhopper. Op onze website gebruiken wij ook de hopper-functie, zodat inwoners kennis kunnen maken met het aanbod.

Twee keer per jaar kunnen sport- en cultuuraanbieders uit het Westerkwartier hun kennismakingsaanbod op de website plaatsen. Dit kan in het najaar en in het voorjaar. Hiervoor ontvangen de aanbieders vooraf een uitnodiging. We verzamelen het aanbod voor kinderen en maken hier een poster van. Deze posters verspreiden we bij alle basisscholen in het Westerkwartier. Daarnaast maken we een poster voor het provinciale aanbod van aangepast sporten. Het is daarom belangrijk dat al het aanbod op hetzelfde moment op de website komt te staan. Voor het najaar 2022 is deze uiterste aanmelddatum 10 augustus.

Inwoners kunnen gebruik maken van dit kennismakingsaanbod door zich aan te melden via de website. Door deel te nemen aan één of meer activiteiten kunnen zij activiteiten uitproberen en merken ze wat ze leuk vinden. Zij hoeven dan nog niet direct lid te worden bij een vereniging.

Valt jouw aanbod net buiten het Westerkwartier? In sommige gevallen is het toch mogelijk gebruik te maken van de ‘hopper’ functie. Neem hiervoor contact op met de buurtsportcoach van de Schans.

Hoe krijg ik mijn aanbod op de website?

 1. Volg de webinar op 27 juni of bekijk het instructiefilmpje dat na afloop op de website geplaatst wordt.
 2. Meld je sport-/ cultuurorganisatie aan via buurtsportcoaches@sociaalwerkdeschans.nl en ontvang je inloggegevens.
 3. Log in op www.sportencultuurwesterkwartier.nl bij ‘mijn sport en cultuur Westerkwartier’.
 4. Vul jouw kennismakingsaanbod in op de website
 5. Wacht tot de inschrijfperiode voor inwoners voorbij is en krijg automatisch bericht wie zich heeft aangemeld voor jouw activiteit.

Schrijf je sportvereniging of sportorganisatie in en krijg subsidie!

De website wordt gefinancierd door het lokaal Sportakkoord. Hierdoor is het voor sportaanbieders mogelijk om subsidie te krijgen wanneer je het kennismakingsaanbod op de website plaatst. Om hiervoor in aanmerking te komen, schrijf je sportaanbod in voor de ‘hopper’ functie van de website. Dit geldt voor het aanbod in het Westerkwartier. De eerste 100 sport-inschrijvers ontvangen een subsidie van € 250,- om de activiteit te kunnen organiseren. Schrijf je dus snel in, inschrijven voor de najaarsperiode 2022 kan tot 10 augustus!

Dit doe je om de subsidie aan te vragen:

 1. Meld je als sportvereniging/ sportaanbieder voor aan bij Sociaal Werk De Schans via buurtsportcoaches@sociaalwerkdeschans.nl.
 2. Mail bij de aanmelding  de volgende informatie:
  1. Benoem kort je plannen om mensen kennis te laten maken met jouw vorm van sport/ bewegen en wat dit kost (een half a-4tje is voldoende);
  2. Mail de gegevens van jouw sportorganisatie zoals de naam, waar en wanneer het kennismakingsaanbod plaatsvindt en het bankrekeningnummer.
 3. Maak voor 10 augustus een account aan van je sportvereniging/ -aanbieder op de nieuwe website.
 4. Zet je kennismakingsaanbod voor 10 augustus op de website.
 5. Ontvang de subsidie op je bankrekening.

Heb je Vragen en/of op zoek naar meer informatie? Neem contact op met de buurtsportcoaches van Sociaal Werk De Schans