Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen organisaties aanmelden voor de Leefbaarheidsprijs. Deze prijs reikt de gemeente Westerkwartier uit aan een vrijwilligersorganisatie die zich bijzonder heeft ingezet binnen de gemeente.

Voor een goed woon- en leefklimaat zijn allerlei voorzieningen nodig. Winkels, wegen, dorpshuizen, scholen en sportvoorzieningen bijvoorbeeld. Het verenigingsleven speelt hierbij een belangrijke rol. Veel voorzieningen kunnen niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Zij zijn voor de leefbaarheid van een dorp dus van groot belang. Het gemeentebestuur draagt deze mensen een warm hart toe en organiseert daarom de Leefbaarheidsprijs.

Een deskundige jury die bestaat uit 7 anonieme inwoners uit de hele gemeente buigt zich vervolgens over de aanmeldingen. De winnende organisaties ontvangen een oorkonde, en een bedrag van € 500 (1e plaats) € 300 (2e plaats) of €200 (3e plaats). 

Wanneer kunt u nomineren en wanneer worden de prijzen uitgereikt?

  • We publiceren dit in juni van ieder jaar in De (Streek)Krant, onze Facebookpagina en via nieuwsberichten op onze website. De prijs wordt in het najaar uitgereikt.

Meer informatie?

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Anne KCC

Onze medewerkers helpen u graag.