Pagina opties

Groter

Actueel

 • Verbeterde busverbinding door Oostindie Leek

  Vanaf zondag 15 december wordt de nieuwe busbaan door de wijk Oostindie in Leek in gebruik genomen. Naast Qlink3 zal lijn 85 van Oosterwolde naar Groningen hier gaan rijden. Daarmee krijgt de wijk Oostindie vanaf 15 december ook in de avonduren en weekenden een betere busverbinding in meerdere richtingen en rijden er vaker bussen.

 • Reizigers HOV Leek worden getrakteerd op goodiebag

  Busreizigers van Qlink 3 werden 15 november in de ochtendspits getrakteerd op een goodiebag vanwege de afronding van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Leek. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van de gemeente Westerkwartier en districtshoofd Agnes Bernardt van Rijkswaterstaat Noord-Nederland reikten de tasjes uit.

 • Vernieuwde P + R Leek klaar voor gebruik

  Na een lange periode hard werken is de vernieuwde P+R bij de A7 op in Leek klaar voor gebruik. Er stoppen in de spits 12 bussen per uur richting Groningen, lang wachten op de bus is dus niet nodig.

 • Nieuwe P+R Leek vanaf zaterdag in gebruik

  De P+R (Parkeren en Reizen) Leek bij de toerit van de A7 is nagenoeg gereed. Vanaf zaterdag 20 juli kan er op het parkeerterrein van de P+R Leek worden geparkeerd. Er kunnen dan ca. 200 auto's parkeren. De bussen halteren al bij de P+R. In de afgelopen week is het bestraten afgerond. De verlichting is nog niet gereed maar zal voor de winter branden. De definitieve wachtruimtes voor de buspassagiers de overdekte fietsstalling en de laadpalen voor elektrische auto's worden na de zomer aangebracht.