Pagina opties

Groter

Bermwerkzaamheden langs provinciale weg tussen Zuidhorn en Leek

stremming

De provinciale weg N978 bij Pasop is van maandag 14 juni tot en met vrijdag 25 juni gestremd voor doorgaand verkeer tussen de Noorderweg en de Fanerweg. Mochten zich onvoorziene omstandigheden voordoen, is het mogelijk dat de stremming uitloopt tot 2 juli. De bermen worden verstevigd door het aanbrengen van grasbetontegels. Verkeer tussen Leek en Zuidhorn/Enumatil kan omrijden via de N388 en de N980.

Aanbrengen grasbetontegels

De bermen langs de N978 worden regelmatig kapotgereden. Dit levert gevaarlijke situaties op voor de fietser en zorgt voor hoge onderhoudskosten. Daarom worden de bermen verstevigd met grasbetontegels, zoals deze ook liggen in de berm nabij de brug van Pasop.

Omleiding

De omleidingsroute voor doorgaand verkeer tussen Leek en Zuidhorn/Enumatil verloopt via de N388 (Boerakker - Sebaldeburen) en de N980 (Sebaldeburen - Faan). Aanwonenden en fietsers kunnen gedurende de werkzaamheden gebruik blijven maken van de weg.

Stremming

De werkzaamheden beginnen maandag 14 juni om 07.00 uur en duren in principe tot 25 juni. Door onvoorziene omstandigheden kunnen deze uitlopen tot 2 juli 2021. Tijdens de werkzaamheden is de N978 (Pasop) gestremd voor doorgaand verkeer tussen de Noorderweg en de Fanerweg.