Pagina opties

Groter
A A

Wegwerkzaamheden

 • Planning werkzaamheden centrumplan Marum

  De afgelopen maanden is er veel werk verzet in het centrum van Marum. De nieuwe Lidl is geopend en de wegen en de parkeerplaats rondom de Grote Hoorn zijn tiptop in orde gebracht.

  Ook de komende maanden staan er (weg)werkzaamheden op de agenda. Zo pakken we de kruispunten in het centrum aan en krijgt de parkeerplaats op de Wending (voor de oude Lidl) een facelift.

 • Uitstel openstelling verbindingsweg Tussen N372 en de A7

  De openstelling voor het verkeer van de nieuwe verbindingsweg tussen de N372 bij Leek en de A7 richting Groningen met de nieuwe rotonde is uitgesteld naar 25 maart. Door de vele regen is het nu niet mogelijk om op de fundering het asfalt aan te brengen.

 • Wegafsluiting Fanerweg Zuidhorn 25-28 maart 2019

  Informatie van BAM infra

 • Overgangsjaar zondagse openingstijden voor alle supermarkten Westerkwartier

  Voor alle supermarkten in de gemeente Westerkwartier geldt voor de rest van dit jaar een overgangsperiode voor de openingstijden op zondag. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor in de winkeltijdenverordening gemeente Westerkwartier op te nemen dat supermarkten in de gehele gemeente Westerkwartier gedurende 2019 op zondag open mogen van 13.00 uur tot 18.00 uur.

 • Wegafsluiting in Marum

  Maandag 11 maart starten de werkzaamheden voor de aanpassing van de aansluiting van de Grote Hoorn (de Bypass van het centrum van Marum) op de Hoornweg. Tijdens deze werkzaamheden is de kruising Lindsterlaan/Hoornweg voor een periode van vier weken afgesloten voor alle verkeer. Diverse omleidingsroutes worden met bebording aangegeven.

 • Verkeerssituatie Aduard/Nieuwklap

  De verkeerssituatie in Aduard/Nieuwklap is vanaf 25 februari gewijzigd.

 • Vervanging hoofdriool Menso Fockemalaan te Niekerk

  Uit rioolinspectie is gebleken dat het hoofdriool tussen menso Fockemalaan huisnummer 44 en 58 te Niekerk erg aangetast is . Dit betekent dat het cement van de buis is opgelost door rioolgas. Hierdoor is de buiswand erg dun en onvoldoende sterk geworden. Omdat dit een onwenselijke situatie is en kan leiden tot gevaarlijke situaties heeft de gemeente besloten het hoofdriool op korte termijn te vervangen. Hiervoor heeft de gemeente aannemers-bedrijf Witteveen Surhuisterveen gevraagd.

 • Wegwerkzaamheden Auwemalaan

  Van 18 februari tot en met 12 april 2019 worden er diverse werkzaamheden aan de Auwemalaan en Lindensteinlaan uitgevoerd. Het laatste gedeelte van de Auwemalaan van De Boskamp tot aan de aansluiting rotonde Lindensteinlaan wordt afgesloten. De werkzaamheden vallen onder het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leek (HOV), waarmee we voor betere busverbindingen en een grotere verkeersveiligheid zorgen.

 • Onderhoud oever Van Starkenborghkanaal

  Rijkswaterstaat vervangt de komende weken de oeverconstructie aan de noordzijde van het Van Starkenborghkanaal bij Eibersburen. Eind maart zijn de werkzaamheden afgerond.