In februari 2024 zijn de aanslagen gemeentelijke belastingen 2024 verstuurd. Ook de afrekening ingezamelde kilogrammen huisvuil 2023 is verstuurd in februari 2024. Heeft u deze twee rekeningen nog niet betaald, dan sturen wij u binnenkort een herinnering.

Geen automatische incasso

Als u geen gebruik maakt van betalen met automatische incasso, dan is de vervaldatum 31 mei 2024.  Dit houdt in dat u op 31 mei 2024 de totaal te betalen bedragen van beide aanslagen zou moeten hebben betaald. Heeft u nog niets betaald, of is er nog een gedeelte door u te betalen, dan sturen wij binnenkort een herinnering.

Wel automatische incasso

De laatste vervaldatum is ook 31 mei 2023 als u wel gebruik maakt van automatische incasso, maar het twee keer niet is gelukt om een termijn af te schrijven. De automatische incasso is dan komen te vervallen voor 2023. Als dit bij u het geval is, dan heeft u van ons een brief ontvangen. 

Tegemoetkoming gemeentelijke belastingen

Heeft u geen bijstandsuitkering, maar wel een laag inkomen en een beperkt vermogen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming gemeentelijke belastingen.

Een tegemoetkoming voor de gemeentelijke belastingen geldt niet voor de afrekening ingezamelde kilogrammen huisvuil. 

Tegemoetkoming aanvragen

U kunt de tegemoetkoming zowel digitaal als via de post aanvragen. Meer informatie over de tegemoetkoming kunt u vinden op de webpagina regelingen.

Vragen?

Neem voor vragen over de inhoud van de aanslag gemeentelijke belastingen contact op met Team Belastingen door te bellen naar 14 0594. Of stuur een e-mail naar belastingen@westerkwartier.nl.Voor vragen over uw betaling kunt u contact opnemen met een kassier door te bellen naar  14 0594 of door een e-mail te sturen aan kassier@westerkwartier.nl. Voor vragen over de tegemoetkoming kunt u een e-mail sturen aan groepinkomen@westerkwartier.nl of bellen naar 14 0594.