Voor het jaar 2022 staat de minimaregeling weer open. U kunt een tegemoetkoming in de kosten voor de gemeentelijke belastingen aanvragen. Het gaat dan om het vastrecht van de afvalstoffenheffing. Ook kunt u een vergoeding uit het Participatiefonds aanvragen.

Eénmalig een uitkering van 200 euro

U kunt dit jaar éénmalig een bedrag van 200 euro van de gemeente extra aanvragen. Eénmalig wil zeggen dat dit alleen in 2022 kan. Dit bedrag is beschikbaar, omdat u dit jaar onverwacht meer geld kwijt bent aan gas en licht.

Bijstandsuitkering? Dan hoeft u niet aan te vragen

Wanneer u vanaf 1 januari 2022 een bijstandsuitkering van ons ontvangt, heeft u al een brief gekregen. Wanneer u na 1 januari 2022 een bijstandsuitkering ontvangt, krijgt u later een brief van ons. U hoeft dus niet aan te vragen.

Inkomen op of rond bijstandsniveau en weinig vermogen?

Op de pagina 'Regelingen voor mensen met een laag inkomen' kunt u de tegemoetkomingen aanvragen. Bij een vergoeding voor de gemeentelijke belastingen kunt u met uw DigiD een aanvraag doen. Hier kunt u ook de vergoeding uit het Participatiefonds en de uitkering van 200 euro aanvragen. Wanneer u liever een aanvraagformulier via de post ontvangt, kunt u dat ook aangeven.

Meer informatie kunt u krijgen bij de medewerkers Inkomen via telefoonnummer 14 0594.

Nog geen duidelijkheid over de landelijke regeling

De Rijksoverheid is ook bezig met een regeling. Het gaat om een tegemoetkoming in de stijgende energieprijzen voor lage inkomens. De voorwaarden voor deze regeling zijn nog niet duidelijk. Daarom kunt u deze nog niet aanvragen. Zodra hier meer over bekend is, plaatsen we de informatie op onze gemeentepagina, website en social media.