U kunt genieten van de rust en al het moois dat landgoed Nienoord te bieden heeft. De haven grenst aan het Leekstermeer en heeft 5 passantenplaatsen. De haven is centraal gelegen aan de rand van het landgoed Nienoord. Het centrum van Leek is op loopafstand.

Op het haventerrein is een keurig verzorgd toilet- en douchegebouw met daarbij een vuilwaterstation. Het centrale punt in de haven van Leek is het Havengebouw, hier bevindt zich ook de havenmeester (Stichting De Zijlen(externe link)). Hier kunt u dagelijks op het terras en binnen terecht voor een kopje koffie, een broodje, ijs en andere versnaperingen. Daarnaast bevinden zich in het centrum van Leek vele leuke restaurantjes.

U kunt op het landgoed Nienoord wandelen, fietsen of één van de attracties bezoeken. Landgoed Nienoord in Leek is het meest veelzijdige landgoed van Nederland en mag dan ook met recht een uniek stukje Nederland worden genoemd. Het landgoed kenmerkt zich niet alleen door oude bossen, de prachtige flora en fauna en de kenmerkende Groningse landerijen, maar ook doordat er midden in het landgoed op loopafstand van elkaar meerdere toeristische attracties zijn gevestigd. Een openluchtpodium verscholen in de bossen van Nienoord, verschillende modelspoorbanen, een subtropisch Zwemkasteel, de streekproductenmarkt op landgoedboerderij Oosterheerdt, museum Nienoord, koetsentochten. Het is allemaal mogelijk op Nienoord, een landgoed vol verrassingen. Met de hele familie kunt u zich een dag lang vermaken in het Familiepark, de grootste buitenspeeltuin in Noord-Nederland.


Adresgegevens

Nienoordshaven 2
9351 CZ Leek
Tel.: 0594 51 75 57 / 06 12 99 46 69 ma t/m vrij 09.00-16.00 uur
Email: havengebouw@dezijlen.nl