Koken voor je baby wordt makkelijk met de Baby Groente Tas. Elke week verse groente van de streekboer aan huis bezorgd, met een recept. Eén keer koken is zeven dagen smullen! De Baby Groente Tas wordt mogelijk gemaakt door gemeente Westerkwartier en Stichting Kind en Voeding.

Wat zoeken we?

We zoeken gezinnen met een baby tussen de 4 en 6 maanden, geboren na 1 september 2022. Zij krijgen acht weken lang, 1 keer per week, de Baby Groente Tas gratis thuisbezorgd.

Wat zit er in de tas?

  • Twee groentes, genoeg voor de hele week. We variëren volop zodat je baby veel groentes proeft!
  • Een recept met uitleg over koken, invriezen en ontdooien. Het recept is ontwikkeld door kinderdiëtisten en het is Voedingscentrum-proof.
  • In de eerste tas zitten een staafmixer en invriesbakjes.

Waarom verse groente?

Als baby’s vaak verse groentes proeven, eten zij op latere leeftijd beter groente. Potjesvoeding is niet ongezond maar potjes smaken anders dan vers. Daarom leert een kind van potjes minder goed groente eten.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden via de website van kind en voeding(externe link). Inwoners uit Marum, Leek, Tolbert, Nuis en Boerakker kunnen zich aanmelden. Na 8 weken en voor oudere baby’s is de tas er tegen kostprijs. Dat is per tas € 7,50 via pick up point en € 9,50 per tas thuisbezorgd.