De gemeente Westerkwartier zorgt op korte termijn voor een crisis noodopvang voor vluchtelingen in de Topsporthal in Leek. Het centrum in Ter Apel is overvol en we horen en lezen soms schrijnende berichten in de media.

Het COA is hard aan het werk een oplossing te organiseren voor het probleem op de middellange termijn. Voor de korte termijn heeft het COA de Veiligheidsregio’s gevraagd een helpende hand te bieden. Gemeente Westerkwartier biedt een helpende hand door een crisis noodopvang locatie in te richten voor een aantal weken. De locatie binnen onze gemeentegrenzen die daarvoor het meest geschikt is en op korte termijn vrij is te maken is de Topsporthal in Leek.

Wanneer en hoe lang?

De gemeente Westerkwartier biedt de komende weken crisisnoodopvang in de Topsporthal in Leek. Dat betekent dat vluchtelingen die bij aankomst in Ter Apel niet direct geholpen kunnen worden, tijdelijk verblijven in de Topsporthal. We bieden 150 opvangplekken aan. Deze mensen verblijven kort in Leek. Daarna vertrekken zij naar een andere locatie in ons land.