Pagina opties

Groter
A A

Vacature Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling

Tijdelijk voor de duur van een jaar, 36 uur, schaal 10

Gemeente Westerkwartier

De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn en een deel van de gemeente Winsum zijn per 1 januari 2019 gefuseerd tot de nieuwe gemeente Westerkwartier. Onze nieuwe gemeente kenmerkt zich door een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. De gemeente heeft 62.000 inwoners en telt ruim 500 medewerkers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 4 gemeentehuizen.

Het team

Je werkt voor het team Wonen, onderdeel van het Fysieke Domein.

Het team Wonen is onder andere verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van  beleid op het terrein van wonen. Ook draagt het team Wonen vanuit het omgevingsrecht zorg voor vergunningverlening, beleid en – regels voor initiatieven van de bewoners van onze kernen.

De teams zijn op weg naar zelforganisatie. Het is daarom belangrijk dat je goed gedijt in een nieuwe organisatie waarbij rollen, taken en verantwoordelijkheden binnen teams gaandeweg worden ingevuld. De standplaats is Zuidhorn.

De functie

Als beleidsmedewerker Ruimtelijke ontwikkeling team Wonen ontwikkel je beleid  op het gebied van wonen en draag je zorg voor de beleidsuitvoering. Daarnaast adviseer je over Ruimtelijke projecten en rapporteer je over optimalisatie en aanpassing van beleid. Ook draag je zorg voor de vertaling van beleid naar de uitvoering en participeer je in projecten en programma’s.

Het gaat hierbij om grote projecten zoals:

 • Projectleiding diverse woningbouwprojecten (uitbreiding en herstructurering)
 • Begeleiden bestemmingsplanprocedures
 • Begeleiden stedenbouwkundige plannen
 • Schrijven van ruimtelijke afwegingen en onderbouwingen
 • Begeleiden van initiatiefnemers op het gebied van ruimtelijke ordening

Jouw kwaliteiten

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt een frisse blik en neemt eigenaarschap over je eigen werk;
 • Je bent oplossingsgericht en flexibel;
 • Je hebt een ruime ervaring op het vakgebied van wonen;
 • Je bent een doorzetter, collegiaal en weet van aanpakken;
 • Je bent een kei in het creëren van draagvlak voor het beleid;

Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod

We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het bouwen aan de nieuwe organisatie zien we als een uitdagend traject. Het gaat om een tijdelijke vacature, waarbij je een benoeming voor een jaar wordt aangeboden. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 9 of functieschaal 10 (maximaal € 4.225,-).

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider/coach Marjan van der Veen, 06 543 50 833 of marjan.vanderveen@westerkwartier.nl . Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Geert Brinkman, 06 287 58 305 of geert.brinkman@westerkwartier.nl

De procedure

Geïnteresseerd? Mail dan vóór 17 juni 2019 jouw motivatie onder vermelding van vacaturenummer: 2019027 en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl.

U kunt uw brief en CV ook insturen met behulp van onderstaande velden:

Reactieformulier