Pagina opties

Groter
A A

Vacature Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling A

Vacature

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling A

36 uur per week

Gemeente Westerkwartier

De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn en een deel van de gemeente Winsum vormen per 1 januari 2019 de nieuwe gemeente Westerkwartier. Onze nieuwe gemeente kenmerkt zich door een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. De gemeente heeft 62.000 inwoners en telt ruim 500 medewerkers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 4 gemeentehuizen.

Het team

Je werkt in het team Economie en Erfgoed, onderdeel van het Fysieke Domein. Het team houdt zich bezig met beleid en vergunningverlening op het gebied van het economisch klimaat. Het team is op weg naar zelforganisatie. Het is daarom belangrijk dat je goed gedijt in een nieuwe organisatie waarbij rollen, taken en verantwoordelijkheden binnen teams gaandeweg worden ingevuld. Team Economie en Erfgoed heeft standplaats Zuidhorn.

De functie

Je ontwikkelt (strategisch dan wel tactisch) beleid op meerdere samenhangende beleidsterreinen op het gebied van bedrijven en bedrijventerreinen. Daarnaast participeer je in het beleid m.b.t. detailhandel en draagt zorg voor het planologisch beleid detailhandel. Je participeert in en voert de regie op de uitvoering van complexe ruimtelijke projecten op het gebied van bedrijventerreinen. Je bent daarin richtinggevend. Ook speel je een rol bij procedures, zoals aanvraag wijziging bestemmingsplan. Je verricht onderzoek of je laat onderzoek verrichten (en voert de regie) t.b.v. projecten en programma's. Je signaleert en analyseert knelpunten in beleid en presenteert oplossingsrichtingen. Daarnaast bewaak je de financiële, juridische en bestuurlijke kaders van het ontwikkel- en uitvoeringsbeleid. Je initieert en bevordert de samenwerking met organisatie/ partijen en creëert draagvlak voor beleid. Verder kan je belast zijn met het behandelen van bezwaar- en beroepsschriften op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling.

Jouw kwaliteiten

  • Je hebt  een WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt een ruime ervaring op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en bedrijventerreinen;
  • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
  • Je hebt ervaring met zowel proces- als projectmatig werken;
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;
  • Je bent omgevingsbewust en toont eigenaarschap over je eigen werk.

Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod

We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het bouwen aan de nieuwe organisatie zien we als een uitdagend traject. Het gaat om een structurele vacature, waarbij je in eerste instantie een benoeming voor een jaar wordt aangeboden. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 10 of functieschaal 11 (maximaal  € 4.859,-).

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider/coach Marjan van der Veen, 06 543 50 833 of marjan.vanderveen@westerkwartier.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Danielle Roeters, 0594 695 710 of danielle.roeters@westerkwartier.nl.

De procedure

Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan vóór 18  juni 2019 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van het vacaturenummer 2019018.

U kunt uw brief en CV ook opsturen met behulp van onderstaande velden.

Reactieformulier