Pagina opties

Groter

Controller

Vacature

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Controller (18 uur)

Gemeente Westerkwartier

Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

Het team

Je werkt in het team Kwaliteitszorg, onderdeel van het Ondersteunende Domein. Het team houdt zich bezig met het voortdurend helpen verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening van de organisatie. Dit betekent dat het team oog heeft voor de effectiviteit en efficiëntie van diensten, processen en tevredenheid van klanten en andere belanghebbenden.

De functie

Als controller:

 • Adviseer je ten aanzien van de rechtmatigheid en doelmatigheid van de gemeentelijke processen;
 • Voer je gevraagd en ongevraagd onderzoeken uit naar de rechtmatigheid en doelmatigheid van beleid. Het belangrijkste daarvan is de verbijzonderde interne controle ten behoeve van de rechtmatigheidsverantwoording door het college. Jij stelt een integraal controleplan op;
 • Zorg je (mede) voor het opstellen van kaders en richtlijnen op het gebied van planning en control;
 • Zorg je voor rapportages op het gebied van interne controle en verzorg je hiervoor de afstemming.

Jouw kwaliteiten

We zoeken een ambitieuze controller waarbij we vragen::

 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding Accountancy, Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie;
 • Ervaring in het werken als controller, bij voorkeur binnen een gemeente;
 • Kennis van procesbeheersing (LEAN);
 • Kennis van auditprincipes, onderzoeksmethoden- en technieken (kennis van Governance, Risk en Compliance tooling is een pré);
 • Kennis van data-gedreven technologie, zoals data-analyses en procesmining;
 • Het snel eigen kunnen maken van nieuwe systemen en nieuwe werkprocessen;
 • Beschikken over goede communicatieve vaardigheden en een positieve instelling;
 • Een hands-on mentaliteit en proactieve houding;
 • Analytisch vermogen en accuraat kunnen werken.

Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod

We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het bouwen aan de nieuwe organisatie zien we als een uitdagend traject. Het gaat om een tijdelijke vacature voor een jaar met de mogelijkheid van een verlenging van een jaar. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 9 of functieschaal 10 (max. € 4494,-) van de cao Gemeenten.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider Marjan van der Veen, 06 543 50 833. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Ina Koekoek, 06 344 477 58.

De procedure

Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan vóór 3 maart  jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2021010. Je kunt ook de invulvelden op deze pagina gebruiken om je brief en CV in te sturen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reactieformulier