Pagina opties

Groter

Beleidsmedewerker Economie en Bedrijven

Gemeente Westerkwartier zoekt een Beleidsmedewerker Economie en Bedrijven (1 fte/36 uur)

Westerkwartier

Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

Het team

Je werkt in het team Economie en Erfgoed, onderdeel van het Fysieke Domein. Het team houdt zich bezig met beleid en vergunningverlening op het gebied van het economisch klimaat. Het team is op weg naar zelforganisatie. Het is daarom belangrijk dat je goed gedijt in een nieuwe organisatie waarbij rollen, taken en verantwoordelijkheden binnen teams gaandeweg worden ingevuld. Team Economie en Erfgoed heeft in eerste instantie standplaats Zuidhorn, maar het is mogelijk dat je op termijn elders wordt ingezet.

De functie

Je ontwikkelt (op tactisch niveau) beleid op een breed terrein van economie (bijvoorbeeld: detailhandel, horeca, bedrijventerreinen, vestigingsklimaat, startende ondernemers). Ook ontwikkel je beleid op het gebied van de APV, zoals evenementen- en standplaatsenbeleid. Je signaleert op het eigen vakgebied ontwikkelingen en vertaalt deze naar beleidsvoorstellen en programma's. Je stemt af met bedrijven, ondernemers, belangenverenigingen e.d. Verder faciliteer en stimuleer je ondernemerszin en creëer je draagvlak voor beleid.
Daarnaast ben je aanspreekpunt voor ondernemers en ondernemersverenigingen, initieer en onderhoud je een relatienetwerk en bevordert de samenwerking met organisaties/partijen.

Jouw kwaliteiten

  • Je hebt een relevante HBO-opleiding.
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk).
  •  Je hebt relevante werkervaring.

Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod

We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het bouwen aan de nieuwe organisatie zien we als een uitdagend traject. Het gaat om een structurele vacature, waarbij je in eerste instantie een contract voor een jaar wordt aangeboden. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 9 of functieschaal 10 (maximaal € 4.406).

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Marjan van der Veen, teamleider/coach, 06-54350833 of marjan.vanderveen@westerkwartier.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Daniëlle Roeters, 06-28758267 of danielle.roeters@westerkwartier.nl.

De procedure

Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 7 april 20 maart a.s. jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2020016 of gebruik onderstaand formulier.

Reactieformulier