Pagina opties

Groter

Projecten

Welke projecten staan op stapel? Welke plannen worden voor de gemeente Westerkwartier gemaakt? Wat is de laatste stand van zaken? Op deze pagina’s geven wij u een overzicht van projecten.

Van Arm naar Beter

Hoe mooi zou het zijn als er één plek zou zijn waar je gemakkelijk hulp kan vragen en kan bieden? Waar je niet oneindig formulieren hoeft in te vullen maar met een druk op de knop hulp kan krijgen? Die vindplaats gaan we met elkaar maken.

Projectpagina

Deelauto

De gemeente Westerkwartier start 28 november een pilot (proefproject) met elektrische deeldienstauto’s voor ambtenaren en inwoners.

Projectpagina

IKC Marum

We zijn van start gegaan met de voorbereidingen voor het nieuwe IKC in Marum. Dit wordt de thuisbasis voor twee basisscholen, de kinderopvang, de muziekschool en het consultatiebureau.

IKC Marum

Herinrichting doorgaande route Aduard

De provincie Groningen werkt op dit moment aan de bouw van de nieuwe brug over het Van Starkenborghkanaal, de rondweg om Aduard en de nieuwe brug bij Nieuwklap.

Projectpagina

Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leek

De provincie Groningen en de gemeente Westerkwartier verbeteren de busverbindingen tussen Leek en Groningen.

HOV Leek projectwebsite

Armoedepact

De gemeente en maatschappelijke partners ondertekenen samen het  Armoedepact Westerkwartier om armoedeproblematiek te bestrijden.

Armoedepact projectwebsite

Energiepad

Het Energiepad is een permanente route. De gemeente Westerkwartier vindt het belangrijk om het belang van duurzaamheid en bewust omgaan met energie uit te dragen en te benadrukken.

Energiepad

Tennet - Eemshaven Vierverlaten 380 kV

Aanleg van de nieuwe 380kV lijnverbinding Eemshaven- Vierverlaten en de (ver)bouw van het hoogspanningsstation Vierverlaten.

Projectpagina