Pagina opties

Groter

Deelauto

deelauto

Kennismaking en ingebruikname nieuwe deelauto’s Zuidhorn

Donderdagochtend 28 oktober (2021) kunnen inwoners, bedrijven en ambtenaren in en om Zuidhorn kennismaken met nieuwe deelauto’s bij het treinstation nabij het gemeentehuis.

Van 10 tot 12 uur zijn wethouder Hielke Westra van de gemeente Westerkwartier, aanbieder JustGo en een aantal medewerkers van de gemeente aanwezig om belangstellenden te informeren over hun ervaringen en de voordelen van het gebruikmaken van een deelauto.

Pilot verlengd

De gemeente Westerkwartier heeft de eerdere pilot met de elektrische deelauto’s verlengd. Wel ligt de concentratie nu op Zuidhorn. Daar bleken ook in de Corona-periode genoeg gebruikers. Eventueel komen de deelauto’s ook in andere dorpen. Onderzoek moet dit uitwijzen. De vorige auto’s zijn vervangen. De nieuwe exemplaren zijn wederom Nissan Leafs en hebben meer capaciteit.

Voordelen autodelen

Het voordeel voor particulieren en bedrijven van autodelen is dat je geen of minder eigen auto’s nodig hebt. Zo bespaar je kosten en ben je flexibeler om tussen trein, auto of fiets te kiezen. Hoe de JustGo app werkt en hoe je een auto reserveert, opent, sluit en betaalt hoor je donderochtend 28 oktober.

Meer informatie

Op de site van de aanbieder vindt u praktische info: https://www.justgo.nl