Pagina opties

Groter
RSS

Wmo-vervoer, hubtaxi en de opening van de samenleving (23-06-2021)

Dit item is verlopen op 01-10-2021.
WMO vervoer

De basisregel Afstand 1,5 meter is ook van toepassing op de dienstverlening Wmo-vervoer en hubtaxi. Dit houdt in dat er per taxi, type personenauto, maar één reiziger mag worden vervoerd. Voor een taxibusje geldt een maximum van drie reizigers.

Wmo-vervoer

Nu er steeds meer mag wordt het aantal reizigers en taxiritten ook steeds meer. Het gevolg is dat er meer taxi's moeten worden ingezet om iedereen te kunnen vervoeren. Echter, omdat er een beperking van het aantal reizigers per taxi geldt heeft dit gevolgen voor de dienstverlening. Immers er ontstaat dan op momenten waarop veel mensen met de taxi willen een tekort aan taxi’s. Om de dienstverlening goed uit te voeren vragen wij u het volgende:

  • Reserveer u reis minimaal 24 uur van te voren
  • Reis bij voorkeur buiten de spitstijden, deze zijn van 7.00 uur tot 9.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur
  • Overleg, indien mogelijk, met vervoerder als deze verzoekt om rittijden aan te passen
  • Maak alleen gebruik van het Wmo-vervoer als het echt nodig is en u geen ander vervoer heeft
  • Dragen van een medisch mondkapje is verplicht

Begrip

Meer Wmo-, en hubtaxi-reizen met minder reizigers per taxi is voor de vervoerder meer werk. Wij vragen u dan ook om begrip te hebben als de wachttijd iets langer is dan u gewend bent. Ook de toenemende verkeersdrukte en de verschillende wegwerkzaamheden kunnen mogelijk leiden tot langere reis-/wachttijden. De komende tijd zullen in verband met werkzaamheden aan de ring van de stad Groningen vooral daar vertragingen kunnen ontstaan. Houdt daar a.u.b. rekening mee.

Vragen

Bij vragen verzoeken wij u contact op te nemen met taxi Nuis: 0594 54 99 99