Pagina opties

Groter
RSS

Wethouder Pastoor zet pleegouder in het zonnetje (11-11-2019)

familie sipma

Op woensdag  30 oktober 2019 vond de aftrap van de landelijke Week van de Pleegzorg plaats. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland wervingsacties georganiseerd maar ook worden huidige pleegouders in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet.

Afgelopen vrijdag zette wethouder Pastoor de familie Sipma uit Oldekerk in het zonnetje. Zij zijn pleegouders van twee pleegkinderen. In de ontmoeting vertelde de familie wat het pleegouderschap voor hen en hun pleegkinderen betekent en hoe belangrijk het voor pleegkinderen is dat zij kunnen opgroeien in een gezinssituatie.

Pleegouders gezocht!

Soms is het beter wanneer een kind (tijdelijk) in een pleeggezin woont. Bijvoorbeeld wanneer een ouder niet in staat is om het kind een veilige plek te bieden. Of wanneer de zorg voor een kind te zwaar is. Ook kan het zijn dat de kinderrechter beslist dat het voor een kind beter is om ergens anders te wonen. Ondanks de vele pleegouders in Nederland, is er toch is er nog steeds een tekort aan pleegouders. Ook in het Westerkwartier. Wilt u weten of het pleegouderschap iets voor u is? Kijkt u dan eens op de websites van de verschillende pleegzorgaanbieders:

https://www.elker.nl/hulpaanbod/pleegzorg/,

https://www.williamschrikker.nl/Pleegouders/Voltijd-of-deeltijd-pleegouder-worden

https://www.legerdesheils.nl/noord/pleegouder-worden