Pagina opties

Groter
RSS

Wethouder Dijkstra-Jacobi trapt campagne ‘AAN in Groningen’ af in Westerkwartier (05-11-2020)

Tekst 'Zet je licht aan' wordt aangebracht op fietspad

Woensdagmiddag 4 november heeft wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi de aftrap gegeven voor de fietsverlichtingscampagne ‘AAN in Groningen’ binnen de gemeente Westerkwartier. Samen met een medewerker van de ANWB en verkeersmedewerkers van de gemeente heeft ze de tekst: ‘Zet je licht aan!’ op het fietspad bij Boerakker op verschillende plaatsen aangebracht.

Campagne

Nog altijd fietsen te veel mensen in het donker. Dit levert vaak gevaarlijke en niet wenselijke situaties op voor fietsers en andere weggebruikers. Om dit probleem tegen te gaan, is de  Verkeerswijzer Groningen de campagne “AAN in Groningen’ gestart. Dit doen zij in samenwerking met de ANWB onder het motto: ‘Zet je licht aan!’. In de campagne wordt aandacht gevraagd voor het gebruiken van fietsverlichting in het donker. Fietsers zijn kwetsbare gebruikers van het verkeer en relatief gezien vaak slachtoffer van ongevallen. Om deze redenen is goed werkende fietsverlichting ontzettend belangrijk.

Online en fysiek

De campagne wordt zowel online als fysiek gevoerd. Op de site van de Verkeerswijzer Groningen zijn online flyers en folders met informatie over dit onderwerp te vinden. Door de gehele provincie zijn (driehoeks)borden geplaatst om fietsers te attenderen op het gebruik van fietsverlichting. Daarnaast zijn de folders verkrijgbaar bij onder meer gemeentehuizen en politiebureaus.

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “Licht aan op de fiets is van levensbelang. Het is als fietser belangrijk goed zicht te hebben en ook om goed gezien te worden. Vooral nu we de periode van donkere dagen tegemoet gaan. Goede verlichting draagt bij aan de fiets- en verkeersveiligheid van fietsers en andere weggebruikers. Deze campagne ondersteunen we dan ook van harte als gemeente.”