Pagina opties

Groter
RSS

Wethouder Dijkstra-Jacobi opent vernieuwde Oosterkade Grijpskerk (03-09-2021)

logo westerkwartier

Vrijdag 3 september heeft wethouder Beheer openbare ruimte Geertje Dijkstra-Jacobi van de gemeente Westerkwartier samen met de voorzitter van de Vereniging Dorpsbelangen Grijpskerk Johan Stevens de geheel vernieuwde Oosterkade in Grijpskerk geopend. Voor de herinrichting van de Oosterkade, in de volksmond De Poel genoemd, is een herstelplan opgesteld. Dit plan is in overleg met de vereniging van dorpsbelangen, direct omwonenden en andere direct betrokkenen tot stand gekomen.

Herstelplan

In het herstelplan was oog voor de uitstraling van de omgeving en de bruikbaarheid van de omgeving voor evenementen. Zo zijn onder meer de kademuren en verharding vervangen, is nieuwe groene aanplant aangebracht, de afwatering verbeterd, zijn nieuwe bankjes, bolders en een laadpaal geplaatst. De werkzaamheden voor de herinrichting zijn vorig jaar afgerond. In 2020 stond een openingsfeest gepland voor de vernieuwde Oosterkade. Door de toen geldende coronamaatregelen, kon dat helaas niet doorgaan.

Uitstraling

De vernieuwde kade en omgeving heeft een mooie, vriendelijke en uitnodigende uitstraling gekregen en is multifunctioneel te gebruiken. Het is een plek waar de inwoners van Grijpskerk en omgeving kunnen genieten van en deelnemen aan diverse activiteiten, maar ook van de rust op een bankje, in een bootje of met een hengel aan het water.

Ontmoetingsplek

Wethouder Dijkstra-Jacobi over de vernieuwde Oosterkade: “Het is een plek waar mensen elkaar in blijdschap en verdriet treffen. Het is een ontmoetingsplek voor velen. Daar hoort een gepaste en toekomstbestendige invulling bij die mensen, jong en oud, nu en in de toekomst, verbindt. Het is het visitekaartje van het dorp Grijpskerk.”