Pagina opties

Groter
RSS

Westerkwartier biedt gratis cursus politiek actief aan (17-03-2021)

Dit item is verlopen op 30-09-2021.
Gemeenteraad

De raadsleden van Westerkwartier nodigen alle inwoners uit om deel te nemen aan de cursus politiek actief die op dinsdag 20 april van start gaat.

‘Volgend jaar maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en dit is een mooie kans om een beetje van de gemeentepolitiek te proeven’ aldus D66-raadslid en deelnemer aan de vorige editie Rogier van ’t Land.

Naast inhoudelijke kennis over hoe een gemeente wordt bestuurd en hoe de gemeentefinanciën nu precies in elkaar zitten leren deelnemers ook vaardigheden als debatteren. Een interactieve en laagdrempelige cursus die zonder voorkennis kan worden gevolgd.

Niet alleen politiek

Ook Jacqueline Dijkstra, raadslid voor de ChristenUnie, heeft deelgenomen aan de vorige editie;

‘ik heb door de cursus Politiek Actief meer inzicht gekregen in hoe de gemeenteraad werkt en welke rol je als inwoner kunt spelen op politiek vlak’. Vanuit de cursus kun je zomaar terecht komen in de gemeenteraad, maar dit hoeft niet. Veel cursisten worden bijvoorbeeld actief bij dorpsbelangen.

Opgave

De cursus wordt gegeven door de gemeente in samenwerking met ProDemos. Opgave kan via griffie@westerkwartier.nl of telefonisch via 14 0594. Opgeven kan tot en met 5 april.

‘We hopen op een grote opkomt want de gemeente Westerkwartier maken we tenslotte samen’ besluiten Jacqueline en Rogier.