Pagina opties

Groter
RSS

Werkzaamheden tussen Groningen en Leeuwarden 25 april t/m 3 mei 2020 (24-03-2020)

logo pro rail

Informatie van Prorail

Van zaterdag 25 april tot en met zondag 3 mei werken we met het project ESGL (Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden) op verschillende plekken aan het spoor. We verbeteren de stations Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn. Reizen vanaf deze stations maken we straks comfortabeler. Ook werken we aan het keerspoor voor de extra trein tussen Zuidhorn en Groningen plaatsen we een aantal wissels en sluiten het nieuwe spoor aan op het al bestaande spoor.

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden eind 2020

Eind 2020 rijdt de Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden. Hierdoor rijden er per uur naast twee stoptreinen elk uur ook twee sneltreinen. Om deze extra trein te kunnen laten rijden, zijn aanpassingen op het spoor en op de stations nodig.

Wat gaan we doen?

De perrons van Buitenpost, Grijpskerk en Zuidhorn verlengen we zodat er straks langere treinen kunnen rijden. Hierdoor vergroten we de capaciteit van het bestaande spoor en kunnen we meer reizigers vervoeren. In Zuidhorn wordt gewerkt aan een nieuw perron. Vanaf dit nieuwe perron gaat straks de spitstrein tussen Zuidhorn en Groningen rijden.

Comfortabeler reizen

We verhogen de perrons van station Buitenpost, zodat instappen straks nog makkelijker wordt. Ook pakken we de verlichting aan op de stations Grijpskerk en Zuidhorn. De nieuwe, duurzame verlichting kan straks worden gedimd wanneer er geen reizigers op het perron staan. Het stationsmeubilair wordt vervangen, waardoor wachten op de trein prettiger zal worden.

Kijk live mee!

Voor de komst van een extra sneltrein leggen we een extra spoor aan tussen Zuidhorn en Hoogkerk. De verdubbeling begint voor spoorwegovergang de Gast in Zuidhorn. We bouwen een groot wissel om het nieuwe spoor met het huidige spoor te verbinden. Het wissel is wel 140 meter lang en zal met 7 grote trailers bij de Gast aankomen. Deze specifieke werkzaamheden voeren we uit op Koningsdag, maandag 27 april. Omdat deze werkzaamheden indrukwekkend zijn om te volgen, plaatsen we tijdens deze periode een webcam zodat u live kunt meekijken. Via social media en op de projectpagina laten we u, voor de werkzaamheden starten, weten via welke link u mee kunt kijken.

Wat voor invloed hebben de werkzaamheden op mijn reis?

Om deze werkzaamheden goed en snel uit te kunnen voeren, rijden er geen treinen van zaterdag 25 t/m dinsdag 28 april tussen Groningen en Buitenpost, van woensdag 29 april t/m vrijdag 1 mei tussen Groningen en Hurdegaryp en van zaterdag 2 en zondag 3 mei tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in. Mocht je in deze periode op reis willen gaan tussen Groningen en Leeuwarden, houd dan rekening met extra reistijd. Ook adviseren wij om vooraf altijd je reis te plannen via de reisplanner.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.prorail.nl/projecten/extra-sneltreingroningen- leeuwarden. Kijk voor meer informatie over spoorstremmingen op www.groningenbereikbaar.nl/spoorstremmingen_2020