Pagina opties

Groter
RSS

Week van de Pleegzorg Westerkwartier (30-10-2019)

Dit item is verlopen op 30-04-2020.

Van woensdag 30 oktober 2019 tot en met woensdag 6 november 2019 vindt de landelijke Week van de Pleegzorg plaats.

Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland wervingsacties georganiseerd. Daarnaast worden ook huidige pleegouders in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet.

In de provincie Groningen werken de organisaties die pleegzorg aanbieden actief samen aan deze actieweek. Elker Jeugdhulp & onderwijs, Leger de Heils en William Schrikker Pleegzorg organiseren informatieavonden voor geïnteresseerden. Samen met Stichting Pleegwijzer en een aantal gemeenten zijn koffiemomenten gepland voor pleegouders. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Pleegouders gezocht!

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 22.0000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. In de provincie Groningen zorgen ruim 500 pleegouders die nu samen voor meer dan 600 pleegkinderen. Tóch is er nog steeds een tekort aan pleegouders. Ook in het Westerkwartier. Daarom wordt er in de Week van de Pleegzorg in de gemeente Westerkwartier een informatieavond georganiseerd over pleegzorg. Tijdens deze avond vertellen medewerkers over de verschillende pleegzorgvormen, de begeleiding die pleegouders krijgen en over waar u op voorbereid moet zijn als pleegouder. Ook schuift er een pleegouder aan die uit eigen ervaring vertelt.

Informatieavond

Wilt u weten of het pleegouderschap iets voor u is? U bent van harte welkom op de informatieavond op donderdag 7 november 2019 om 20.00 uur (inloop vanaf 19:45 uur) in het gemeentehuis in Leek, Tolberterstraat 66 Leek. De informatieavond is geheel vrijblijvend. Voor informatie over en aanmelding voor de informatieavond: www.elker.nl/weekvandepleegzorg

Koffiemoment voor pleegouders in het Westerkwartier

De Groninger gemeenten zetten pleegouders in het zonnetje tijdens de Week van de Pleegzorg. Lokale bestuurders en beleidsmedewerkers gaan graag met huidige pleegouders in gesprek om van hen zelf te horen hoe het is om pleegouder te zijn. Wethouder Elly Pastoor nodigt alle pleegouders uit de gemeente Westerkwartier van harte uit om te vertellen over de ervaringen van het pleegouderschap op woensdag 6 november 2019 om 19:30 uur in het gemeentehuis van Leek, Tolberterstraat 66 Leek.

Op www.elker.nl/weekvandepleegzorg vindt u alle data en locaties van de koffiemomenten in de provincie.