Pagina opties

Groter
RSS

Weegoverzichten afval beschikbaar via MijnOverheid (30-07-2019)

Meld u aan bij MijnOverheid

Als u wilt weten hoeveel kilo's afval u heeft aangeleverd, kunt u tussentijdse weegoverzichten raadplegen via MijnOverheid. We versturen twee maal per jaar een overzicht van de door u aangeboden kilo’s. Het eerste overzicht is op 30 juli 2019 verstuurd.

Tussentijdse weegoverzichten

Een overzicht van het aantal aangeleverde kilo's wordt niet standaard verstrekt.
Wilt u de weegoverzichten automatisch ontvangen? Meld u aan bij MijnOverheid en geef bij de instellingen aan dat u post van de gemeente Westerkwartier digitaal wil ontvangen.

Al aangemeld?

Heeft u zich al aangemeld bij MijnOverheid? dan ontvangt u de weegoverzichten automatisch via de Berichtenbox. Het eerste overzicht is 30 juli 2019 verstuurd en kunt u vandaag of morgen vinden in de Berichtenbox.

Nog niet aangemeld?

Wilt u voortaan ook de weegoverzichten via de Berichtenbox ontvangen? Activeer dan uw account bij MijnOverheid en geef bij de instellingen aan dat u post van de gemeente Westerkwartier digitaal wil ontvangen

Voordelen digitale weegoverzichten

Het digitaal ontvangen van  de weegoverzichten heeft een aantal voordelen:

  • Het is overzichtelijk en veilig; alleen u kunt bij uw gegevens doordat u moet inloggen met uw DigiD inlogcode.
  • U kunt uw weegoverzichten altijd en overal inzien.
  • Ook sparen we het milieu, omdat we minder papier gebruiken.

Melding ontvangen als er post is van MijnOverheid?

Wilt u een mailtje ontvangen als er post van de gemeente in de Berichtenbox staat? Zet dan onder instellingen de optie “Melding als er nieuwe post is” onder het Berichtenbox op “aan” (groen).

Gebied Middag

Ook onze inwoners van het gebied Middag kunnen de overzichten via MijnOverheid ontvangen of via het formulier een overzicht aanvragen.

Geen MijnOverheid?

Mocht het niet lukken om het overzicht op deze manier in te zien dan kunt u een verzoek indienen via het formulier Aanvraag weegoverzicht ledigingen , het overzicht wordt dan per e-mail of per post toegestuurd.

Diftar

De gemeente Westerkwartier werkt met het Diftar-systeem voor de inzameling van huishoudelijk- en groen afval (de groene en de grijze container): Diftar staat voor gedifferentieerd tarief. Het tarief is uit twee delen opgebouwd. Er is een vast deel en een variabel deel. Het vaste tarief is voor iedereen gelijk ongeacht het aantal containers. Het variabele deel is afhankelijk van het aantal kilo’s afval dat u aanbiedt.
De vuilniswagen weegt het gewicht van uw container voor en na het legen. Het verschil staat voor het aantal geleverde kilo's afval (netto gewicht). Voor afval dat eventueel in uw container blijft zitten hoeft u niet te betalen.

Gemeentelijke belastingaanslag

De totaal aangeleverde kilo’s afval staan altijd op de aanslag gemeentelijke belastingen die u ieder jaar ontvangt.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de pagina over de weegoverzichten