Pagina opties

Groter
RSS

Weegoverzicht afval beschikbaar via MijnOverheid (28-12-2020)

Mijn overheid, al uw digitale post en persoonlijke gegevens op één plek

Wilt u weten hoeveel kilo afval u heeft aangeleverd? U kunt uw jaarlijkse weegoverzicht raadplegen via MijnOverheid. In januari versturen we het overzicht, met daarop het aantal kilo’s afval dat u hebt aangeboden in het voorgaande jaar, naar uw berichtenbox op MijnOverheid.

Jaarlijks weegoverzicht

Een overzicht van het aantal aangeleverde kilo’s verstrekken we niet standaard. Wilt u het weegoverzicht wel automatisch ontvangen? Meld u dan aan bij MijnOverheid en geef bij de instellingen aan dat u post van de gemeente Westerkwartier digitaal wilt ontvangen.

Al aangemeld?

Heeft u zich al aangemeld bij MijnOverheid? Dan ontvangt u het weegoverzicht automatisch via de Berichtenbox.

Nog niet aangemeld?

Wilt u voortaan ook het weegoverzicht via de Berichtenbox ontvangen? Activeer dan uw account bij MijnOverheid en geef bij de instellingen aan dat u post van de gemeente Westerkwartier digitaal wilt ontvangen.

Voordelen digitale weegoverzicht

Het digitaal ontvangen van het weegoverzicht heeft een aantal voordelen:

  • Het is overzichtelijk en veilig; alleen u kunt bij uw gegevens, doordat u moet inloggen met uw DigiD inlogcode.
  • U kunt uw weegoverzicht altijd en overal inzien.
  • Ook sparen we het milieu, omdat we minder papier gebruiken.

Melding ontvangen als er post is van MijnOverheid?

Wilt u een mailtje ontvangen als er post van de gemeente in de Berichtenbox staat? Zet dan onder instellingen de optie “Melding als er nieuwe post is” onder het Berichtenbox op ‘aan’ (groen).

Geen MijnOverheid?

Mocht het niet lukken het overzicht op deze manier in te zien, dan kunt u een verzoek indienen via het formulier Aanvraag weegoverzicht ledigingen, het (tussentijds) overzicht sturen we u dan per e-mail of per post toe.

Diftar

De gemeente Westerkwartier werkt met het Diftar-systeem voor de inzameling van huishoudelijk- en groen afval (de groene en de grijze container): Diftar staat voor gedifferentieerd tarief. Het tarief is uit twee delen opgebouwd. Er is een vast deel en een variabel deel. Het vaste tarief is voor iedereen gelijk ongeacht het aantal containers. Het variabele deel is afhankelijk van het aantal kilo’s rest en gft afval dat u aanbiedt.
De vuilniswagen weegt het gewicht van uw container voor en na het legen. Het verschil staat voor het aantal geleverde kilo's afval (netto gewicht). Voor afval dat eventueel in uw container blijft zitten, hoeft u niet te betalen.

Gemeentelijke belastingaanslag

De totaal aangeleverde kilo’s afval staan altijd op de aanslag gemeentelijke belastingen, die u ieder jaar ontvangt.