Pagina opties

Groter
RSS

We halen weer grofvuil weer op (22-10-2021)

Op 17 en 18 november kunt u uw grofvuil aan de weg zetten. Woont u aan de noordzijde van de A7 (gebied Grootegast, Zuidhorn, Middag) dan kan dit woensdag 17 november. Als u aan de zuidzijde van de A7 woont (gebied Leek, Marum) dan kan dit donderdag 18 november.

Aanmelden

Dit kan via www.westerkwartier.nl/grofvuil. Als u geen internet hebt, kunt u een papieren formulier aanvragen. Dat kan via ons algemene nummer (14 0594). We sturen u dan een formulier toe. U kunt het ingevulde formulier aan ons terugsturen. U kunt het formulier ook inleveren in het gemeentehuis in Zuidhorn of Leek. Aanmelden voor de grofvuilroute kan tot en met zondag 14 november. Geef bij uw aanmelding duidelijk aan wat u aan de weg gaat leggen.

Uitvoering 

  • U mag het grofvuil pas op de dag van de inzameling aan de weg leggen; 
  • Het grofvuil moet op de dag van de inzameling uiterlijk om 8 uur ‘s ochtends bij de weg liggen;
  • We sturen u een rekening als we uw grofvuil hebben opgehaald. We rekenen uit wat u moet betalen. De hoogte van het bedrag hangt af van wat we bij u ophalen, niet van wat u opgeeft op het formulier.

Tarieven

Het tarief tot en met 3 m³ (kuub) is € 18,00 per m³. Biedt u meer dan 3 m³ grofvuil aan dan betaalt u € 22,00 per m³.

Rekenvoorbeeld: wanneer u 5 m³ afval aanbiedt, is de rekening (3x € 18,00 + 2x € 22,00=) € 98,00.

Volgende data grofvuilroute

Woensdag 17 en donderdag 18 november is de laatste grofvuilroute van dit jaar. De grofvuilroutes voor 2022 worden uiterlijk in februari 2022 op de website van de gemeente bekend gemaakt.

Wat is grofvuil?

Grofvuil is huishoudelijk afval dat te groot en te zwaar is om in de grijze container aan te bieden zoals oude meubels, vloerkleden en tuinstoelen. Bouw- en sloopafval en bruin- en witgoed vallen niet onder grofvuil. Dit kunt u naar de milieustraat brengen. Kleine elektrische apparaten kunt u wekelijks meegeven aan de milieuboer.