Pagina opties

Groter
RSS

Wat beweegt Groningers? (12-11-2020)

uitsnede voorwiel fiets

Denk mee over hoe over hoe jij over twintig jaar beweegt!

Groningen is volop in beweging. Hoe zie de provincie erover tien of zelfs twintig jaar uit? Wordt digitaal werken de norm? Doen we zelf nog boodschappen? Hebben we allemaal nog een eigen auto voor de deur? En wat gebeurt er als de gemiddelde leeftijd in de provincie een stuk hoger ligt dan nu?

De provincie Groningen gaat de komende maanden om de digitale tafel met inwoners, gemeenten, bedrijven en instellingen, belangenorganisaties, jongeren en andere betrokkenen. Want, hoe wij Groningers over tien of twintig jaar werken en leven, heeft invloed op hoe we ons bewegen. Alle ideeën en denkbeelden zijn waardevol voor het nieuwe Programma mobiliteit dat de provincie gaat ontwikkelen

Hoe bewegen we in Stad en Ommeland?

Met het Programma Mobiliteit Provincie Groningen bouwt de provincie samen met anderen aan de weg van morgen. Hoe zorgen we bijvoorbeeld dat Groningers betaalbaar, veilig, makkelijk én gezond kunnen bewegen in Stad en Ommeland? Wat zien we voor ons als het gaat om slimme, duurzame steden en mooie, leefbare en goed bereikbare gebieden en dorpen? Waar willen we heen als provincie, gemeente of regio? Om die stip te kunnen zetten, gaat de provincie het gesprek aan met Groningers, gemeenten, bedrijven, organisaties en andere betrokkenen.

Denk mee!

Inwoners kunnen meedenken via een online vragenlijst of door een van de onlinebijeenkomsten bij te wonen. Speciaal voor jongeren/studenten is de laatste avond gepland.

De vragenlijst staat online van 11 november t/m 4 december op gaaningroningen.nl.

Data online bijeenkomsten
Maandag 23 november 19.00 - 20.30 uur
Woensdag 25 november 19.00 - 20.30 uur
Donderdag 3 december 19.00 - 20.30 uur
Maandag 7 december 19.00 - 20.30 uur
Donderdag 10 december 19.00 - 20.30 uur (jongeren en studenten tot 27 jr.

Meer informatie over het Programma Mobiliteit Provincie Groningen staat op gaaningroningen.nl. Hier kunnen inwoners zich ook aanmelden voor de bijeenkomsten en de online enquête invullen.