Pagina opties

Groter
RSS

Warm welkom in het Westerkwartier (30-12-2019)

Dit item is verlopen op 30-03-2020.
foto met burgemeester

Brief van de burgemeester

Beste Westerkwartierders,

Sinds 2 oktober mag ik burgemeester zijn van de gemeente Westerkwartier. Ik heb bijna zestig bijzondere bezoeken gebracht en kennis gemaakt met vele inwoners, verenigingen en ondernemers. Van Garnwerd tot De Wilp, van Visvliet tot Midwolde. Overal kreeg ik een warm welkom. Hartelijk dank daarvoor.

Wat de bezoeken onvergetelijk maakt, is de manier waarop mensen hun liefde en trots uitspraken over hun omgeving. Hun dierbaren, de prachtige natuur, het gebouw waar het hele dorp aan heeft meegeholpen.

Maar ik heb ook de zorgen van inwoners gehoord. Ook onze inwoners zijn boeren, werken op scholen, bij de politie of in de zorg. Helaas kan de gemeente, en ik als burgemeester, deze zorgen niet direct wegnemen. Maar we kunnen er wel aan bijdragen dat we in het Westerkwartier met elkaar in gesprek blijven. Ons noaberschap is fi jn als we het goed hebben, maar is vooral waardevol op momenten dat we elkaars steun nodig hebben. Het einde van het jaar is een goed moment om daar even bij stil te staan.

Ook volgend jaar wil ik als burgemeester hierin een rol blijven vervullen. Juist in een jaar waarin we herdenken dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden ten einde kwam. Een jaar waarin de waarden die we delen voorop staan. Waarin we vieren dat we in vrijheid leven.

Dat betekent niet dat we het altijd met elkaar eens hoeven te zijn. Maar we kunnen wel ons best doen om elkaar te begrijpen. Door met elkaar te blijven praten en naar elkaar te luisteren.

Hier wil ik me graag voor inzetten. Als burgemeester, maar ook als inwoner van onze prachtige gemeente. Mijn persoonlijke wens voor 2020 is dat ik een mooie plek in het Westerkwartier vind, waar ik samen met mijn vrouw Anja kan wonen.

Ik wens u allen een gezond en gelukkig 2020!

Hartelijke groet, Ard van der Tuuk
Burgemeester gemeente Westerkwartier