Pagina opties

Groter
RSS

Volop belangstelling voor nieuwbouw Alberdaheerd II in Marum (23-05-2019)

Dit item is verlopen op 23-05-2020.
Alberdaheerd2

Ten zuidoosten van het dorp Marum wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk Alberdaheerd II ontwikkeld, met een omvang van maximaal 50 woningen (type vrijstaand en halfvrijstaand). De kavels zijn minimaal 400 m2 groot. Sinds het online gaan vorig jaar oktober van het belangstellendenformulier, hebben al ruim honderd mensen zich ingeschreven als belangstellende voor dit nieuwbouwprojec t.

Planning nieuwbouw

De kavels voor vrijstaande woningen worden door de gemeente uitgegeven. De kavels voor halfvrijstaande woningen worden projectmatig ontwikkeld en zullen door één of meerdere marktpartijen worden aangeboden. In het najaar start het bouwrijp maken van de grond zodat er in het voorjaar van 2020 gebouwd kan worden. De planning is erop gericht om de eerste bouwkavels eind 2019 uit te kunnen geven. Inschrijven als belangstellende kan nog steeds via de projectpagina Alberdaheerd II

Bestemmingsplan

Om het uitbreidingsplan Alberdaheerd II te kunnen realiseren, is in 2018 een bestemmingsplan-procedure gestart. Het bestemmingsplan zal binnenkort ter vaststelling aan de raad worden aangeboden.

Fijn wonen in Marum

Marum ligt in een landelijke omgeving en is geliefd als woonplaats mede door de centrale ligging langs de A7 op de grens met Friesland en Drenthe. Marum ligt op 10 minuten autominuten van Drachten en 15 autominuten van Groningen en heeft goede busverbindingen. In het dorp zijn voldoende winkels aanwezig, 2 basisscholen, verschillende sportfaciliteiten en een openluchtzwembad.