Pagina opties

Groter
RSS

Vliegenoverlast (03-07-2019)

vlieg

Sinds enige tijd krijgen wij meldingen binnen over vliegenoverlast. Met name de wijk Sintmaheerd in Tolbert wordt geplaagd door deze insecten.

Update 1: De Omgevingsdienst Groningen, die milieucontroles uitvoert in de gemeente Westerkwartier, doet onderzoek naar de mogelijke oorzaak van de vliegenoverlast.

Update 2: De Omgevingsdienst Groningen heeft onderzoek gedaan bij omliggende bedrijven. Deze blijken niet de oorzaak te zijn van de vliegenoverlast. De gemeente gaat nu verder zoeken in de (omgeving van de) wijk om te achterhalen waar of wat de bron van de overlast kan zijn.

Update 3:
We krijgen nog steeds veel reacties van bewoners van met name Tolbert en Leek over vliegenoverlast. Zowel via social media, mail als per telefoon. We hebben ook gehoord dat omwonenden vermoeden dat de overlast van het bedrijventerrein afkomt. De Omgevingsdienst Groningen heeft namens de gemeente Westerkwartier onderzoek gedaan en zij hebben geconcludeerd dat de bron van de vliegenoverlast elders moet liggen.

Ook onze buitendienst is in onder andere de Sintmaheerdt en Oostindie op zoek gegaan naar de bron, maar heeft nog niet kunnen achterhalen wat de oorzaak is.

Wij vinden het erg vervelend voor inwoners die overlast hebben van de vliegen. We willen zelf ook zo snel mogelijk weten waar de overlast vandaan komt en blijven ons inzetten om te achterhalen wat er aan de hand is.