Pagina opties

Groter
RSS

Videoboodschap van burgemeester Ard van der Tuuk (26-03-2020)

foto ard van der tuuk

Beste inwoners van de gemeente Westerkwartier, 

In een korte tijd is ons dagelijks leven op een ongelofelijke manier veranderd. 
U ervaart het elke dag. Iedereen in onze gemeente, merkt de gevolgen van het coronavirus. Of je nou ondernemer, scholier of zorgverlener bent, het raakt ons allemaal. 

De inwoners die ziek zijn, worden het meest geraakt en het virus heeft ook onze gemeente bereikt. Ik leef enorm met hun en hun familieleden mee.

We zien dat heel veel inwoners zich in het Westerkwartier inzetten om de verspreiding van het virus te vertragen en er zijn heel veel mooie initiatieven om elkaar te steunen en elkaar een hart onder de riem te steken.

Ook zie ik dat organisaties, verenigingen en ondernemers in onze gemeente hun verantwoordelijkheid nemen en dat veel professionals samen de schouders eronder zetten om te zorgen dat de winkels, logistiek, ICT, de zorg,  kinderopvang en veel andere cruciale plekken blijven draaien. En ik ben daar ontzettend trots op.

Er zijn vanuit de landelijke overheid een adviezen aan ons gegeven en die wil ik nog een keer in uw richting herhalen.

  •     Ga alleen naar buiten als het moet, wanneer je niet thuis kunt werken. Ga alleen naar buiten voor boodschappen of om zorg aan een ander te verlenen.
  •     Een frisse neus halen kan natuurlijk, maar doe dit niet in een groep.
  •     Ben je verkouden? Blijf thuis. Heb je koorts? Blijf thuis, samen met je huisgenoten.
  •     Houd altijd afstand van anderen, tenminste anderhalve meter, en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen.  
  •     En tot slot het advies, ook thuis niet meer dan drie mensen op bezoek, en houd daar ook afstand tot elkaar.  

Samen hebben een grote verantwoordelijkheid om onze levensstijl tijdelijk aan te passen. Dit is noodzakelijk. Dat snappen we allemaal.  
 
Zo verspreidt het virus zich zo weinig mogelijk en zorgen we ervoor dat het zorgsysteem niet overbelast raakt zodat we niet meer voor onze zieken kunnen zorgen. De adviezen opvolgen, hier opletten kan letterlijk mensenlevens redden.  

De Westerkwartierse samenleving is heel erg betrokken. Dat is een groot kenmerk en een groot goed in onze gemeente. We zijn gewend om elkaar te ondersteunen.

Juist nu hebben we die eigenschappen die ons zo kenmerken hard nodig.  We kunnen dit laten zien.  Laten we samen zorgen dat kwetsbaren in onze gemeente zich niet in de steek gelaten voelen. Wellicht zijn er in uw omgeving ook mensen die u even kunt bellen om te vragen hoe het gaat. Of voor wie u wat boodschappen kunt doen.

En ook als gemeente, weet dat, doen we er alles aan wat in ons vermogen ligt om bij te dragen aan de bestrijding van het virus, om onze dienstverlening zo goed mogelijk in stand te houden en de mensen die getroffen worden door het virus te steunen in deze moeilijke tijden. We zijn er dagelijks mee bezig.

Ik wens iedereen in onze gemeente veel sterkte toe in deze lastige tijd. Pas goed uzelf pas goed op elkaar. En bovenal blijf gezond!

Burgemeester Ard van der Tuuk

--

Bekijk hier deze boodschap op beeld (ook met ondertiteling).