Pagina opties

Groter
RSS

Uitreikingen koninklijke onderscheiding door burgemeester Ard van der Tuuk (26-04-2021)

Dida Noordhof krijgt een lintje van burgemeester Ard van der Tuuk

Op maandag 26 april 2021 reikte burgemeester Ard van der Tuuk zes koninklijke onderscheidingen uit. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus werden de gedecoreerden in hun eigen tuin of bij de voordeur geïnformeerd dat zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze inwoners kregen een lintje:

Mevrouw D.I. Noordhof (67) uit Grootegast kreeg een lintje vanwege haar vele vrijwilligerswerk bij het Nederlands Bijbel Genootschap,  Harmoniumvereniging Nederland (HVN), Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK), Stichting Hinszorgel in Leens, Orgelcommissie Petruskerk Leens en Stichting tot behoud van het Arp Schnitger Orgel te Mensingeweer. 

Mevrouw H. Oosterhoff-de Vries (66) uit Ezinge werd gedecoreerd voor haar vrijwilligerswerk bij het CDA in Winsum,  Protestantse Gemeente Ezinge (voorheen Gereformeerde Kerk van Ezinge) en de Christelijke Basisschool "De Springplank" Ezinge. Hier werkte ze mee aan de organisatie van het 125-jarig jubileum van de school en heeft ze actief meegewerkt aan het schrijven van een herinneringsboek.

Mevrouw J. M. Doornbos (77) uit Oldehove was bijna twintig jaar mantelzorger voor haar buurvrouw. Daarnaast werkt ze als vrijwilliger bij DBO (Dorpsbelangen Oldehove), Dorpshuis Humsterland, Stichting Recreatieoord Electra en  Rode Kruis Nederland. Ook helpt ze met hondenopvang en doneert de opbrengsten aan Stichting Hulphond. Voor al deze werkzaamheden werd ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw B. Winter (76) uit Oldekerk ontving een lintje vanwege haar vrijwilligerswerk bij Zonnehuisgroep Noord, CMV DINDUA Oldekerk en Protestantse Kerk Niekerk-Oldekerk-Faan-Enumatil. Daarnaast was ze de plaatselijke collectant voor diverse goede doelen, waaronder KWF, Nierstichting, Longfonds, MaagLeverDarm en de Hartstichting.

Mevrouw H.J. Holtrop (69) uit Grijpskerk werd gedecoreerd voor haar vrijwilligerswerk bij het MFC in Grijpskerk en de bridgeclubs van Zuidhorn en Grijpskerk. Daarnaast organiseert ze nog tal van andere activiteiten, zoals huiskamerkunst Grijpskerk en Bier & wijnclub Grijpskerk.

De heer G. Werksma (69) uit Zuidhorn is al ruim 35 jaar vrijwilliger bij voetbalvereniging Zuidhorn en werkt daarnaast als vrijwilliger bij Stichting beheer kantine sporthal Quick Silver S. Voor zijn werkzaamheden werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.