Pagina opties

Groter
RSS

Uitbreiding aantal plaatsen kort parkeren in centrum Zuidhorn (12-11-2020)

Het centrum van Zuidhorn krijgt er zes halfuur-parkeervakken bij binnen de blauwe zone. Met de uitbreiding van dit aantal halfuur-parkeervakken wil de gemeente het centrum van Zuidhorn nog aantrekkelijker maken voor het winkelende publiek en de bezoekers van de diverse horeca.

Uitbreiding

In de praktijk komt het veel voor dat bezoekers van het centrum voor een korte boodschap hun auto buiten de bestaande parkeervakken parkeren op de Burg. Kruisingalaan en de Overtuinen. Dit is in strijd met het parkeerverbod. Om dit beter te reguleren, breidt de gemeente het aantal plaatsen voor kort parkeren uit. Deze zes parkeervakken komen op: de Overtuinen grenzend aan de Burg. Kruisingalaan (3 parkeervakken), aansluitend bij de bestaande parkeervakken aan de Burg. Kruisingalaan naast de Groene Kever (1 parkeervak) en aan de Hoofdstraat voor Schoenmode Land (2 parkeervakken). De voorgestelde uitbreiding van de halfuur-parkeervakken is in nauw overleg met de Zakenkring Zuidhorn tot stand gekomen.

Start aanleg

Naar verwachting start nog deze maand de aanleg van de zes parkeervakken. De werkzaamheden nemen drie tot vier dagen in beslag.

Markt

Op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur zijn de drie (nog te realiseren) halfuur-parkeervakken op de Overtuinen niet beschikbaar in verband met de markt op dit plein. Deze drie parkeervakken zijn voor deze tijdsperiode dan afgezet.

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “Samen met de Zakenkring Zuidhorn verwachten we met het bieden van deze extra halfuur-parkeervakken de bezoekers en ondernemers van het centrum tegemoet te komen. We willen hiermee een bijdrage leveren aan een goed ondernemersklimaat in het centrum van Zuidhorn.”