Pagina opties

Groter
RSS

Trots Westerkwartier (12-11-2021)

trots westerkwartier

Nominatie gemeentesecretaris voor Overheidsmanager van het jaar.

Wij, raadsleden, collegeleden en collega’s van de gemeente Westerkwartier feliciteren onze gemeentesecretaris Astrid Schulting van harte met haar nominatie voor Overheidsmanager van het Jaar. We zijn supertrots op haar. Astrid laat in haar functioneren alle vier de kernwaarden van onze gemeente zien: Dichtbij, Wendbaar, Persoonlijk leiderschap en In verbinding.

We doen het voor onze inwoners. Als het goed gaat met onze inwoners, dan gaat het goed met ons. Astrid faciliteert en ondersteunt de organisatie door mensgericht te werken en te vertrouwen op de kracht van medewerkers en hun talenten. Onze medewerkers krijgen ruimte en verantwoordelijkheid en de lijnen in onze organisatie zijn dan ook kort.

Samen werken

“Ik krijg de meeste energie als een zaak goed loopt, omdat een ander de juiste knop heeft gevonden. Niet mijn bijdrage, juist die van de ander. Als ik daarbij kan ondersteunen, vind ik dat fantastisch”, aldus Astrid. Daar gaat het in onze gemeente om: persoonlijk leiderschap en in verbinding samen werken. “Daar hoort bij dat we een koers hebben en dat die weg mag kronkelen. We zijn wendbaar.”

Dichtbij

Westerkwartier is de op één na grootste gemeente in inwonertal in de provincie Groningen. De gemeente is bijna 400 km2 groot. We hebben 41 woonkernen en ruim 63.000 inwoners. Deze omvang maakt het belangrijk aandacht te hebben en te houden voor het dichtbij de inwoners zijn. Met haar manier van leidinggeven zorgt Astrid dat we dit steeds goed voor ogen houden. Zij verbindt de juiste mensen en middelen met oog voor de politieke bestuurlijke omgeving. Boven alles is het gewoon een leuk mens met gevoel voor humor. Voor ons heeft ze al gewonnen!

Bekendmaking winnaar

Donderdag 18 november, tussen 17.00 en 19.00 uur wordt in de Ridderzaal in Den Haag bekend gemaakt wie de Overheidsmanager van het Jaar 2021 is. Dit is te volgen via de livestream (kijk op www.overheidsawards.nl).