Pagina opties

Groter
RSS

Trots op ondernemers (23-06-2020)

logo met tekst trots op

Trots op ondernemers

Alle ondernemers worden geraakt door de coronacrisis. Bedrijven hebben de bedrijfsvoering aangepast en maatregelen genomen om veilig te kunnen werken. Sommige sectoren zijn noodgedwongen gesloten geweest, denk aan de horeca, sportscholen, recreatie en toerisme en contactberoepen. Deze bedrijven mogen langzamerhand weer opstarten, maar wel met allerlei beperkingen. Veel winkels hebben ook een zware periode achter de rug, maar zijn inmiddels weer volop in bedrijf en zien het aantal klanten weer groeien. Voor de evenementenbranche is er nog geen licht aan het einde van de tunnel. Wat opvalt is dat ondernemers met creatieve oplossingen komen en elkaar ook ondersteunen om deze tijd door te komen.

Bij veel bedrijven kan online worden besteld en worden de boodschappen of de maaltijden bezorgd. Inmiddels zijn de winkels overal in het Westerkwartier weer open en kan op een veilige manier geshopt worden. Voor een betere spreiding van de klanten zijn de openingstijden van de winkels op zondag verruimd. Ook aan de terrassen wordt, daar waar mogelijk, meer ruimte geboden. Wethouder Economische Zaken Elly Pastoor is daar bijzonder trots op en roept de inwoners in (en buiten) de gemeente Westerkwartier op om lokale ondernemers te steunen en de winkels, terrassen en restaurants in het Westerkwartier te bezoeken. De gemeente ondersteunt waar het kan. Zo pakken we maatregelen uit de detailhandelsvisie versneld op.

Sinds enkele weken is Jan Gerbrand Krol in Leek actief als city-marketeer. Zijn rol is om Leek beter op de kaart te zetten en de samenwerking tussen ondernemers te bevorderen. Ook de verbinding met het Grootwinkelplein en landgoed Nienoord is hierbij belangrijk. De gemeente is in gesprek met de ondernemersverenigingen uit andere grote kernen om te kijken of daar ook behoefte is aan een centrummanager en op welke wijze de middenstand ondersteund kan worden. Ook kijkt de gemeente in overleg met de ondernemers naar de mogelijkheden om de dorpscentra ook online meer op de kaart te zetten.