Pagina opties

Groter
RSS

Trots op gerenoveerde bruggen en mantelzorgers (09-06-2020)

logo met tekst trots op

Trots op gerenoveerde bruggen en mantelzorgers.

In deze rubriek zetten burgemeester en wethouders regelmatig mensen in het zonnetje. Wij zijn trots op het Westerkwartier. Er is al veel van ons gevraagd, van ons geduld en onze gezondheid. En telkens laten we de veerkracht zien die nodig is om door te gaan. We zijn al zo ver gekomen, nu moeten we nog even door. Help elkaar, wees lief voor elkaar. Gun elkaar de ruimte – letterlijk en figuurlijk. In deze tijd kunnen we allemaal wel wat positiviteit gebruiken en moeten we het samen doen.

Bruggen Zevenhuizen liggen er weer prachtig bij

De vaste brug en de brug De Kromme Kolk over het Hoofddiep in Zevenhuizen zijn gerenoveerd en liggen er beide weer prachtig bij. Koninklijke Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw heeft de renovatie uitgevoerd. Woensdag 3 juni hebben wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi en Menno Kuiper, projectleider van de uitvoerder, beide gerenoveerde bruggen weer ‘in gebruik genomen’. De vaste brug heeft een nieuw brugdek en nieuwe remmingpalen gekregen.

wethouder op een brug

Daarnaast is het metselwerk hersteld. Bijzonder aan de brug is de nieuwe leuning. De firma Miedema uit Engwierum heeft deze gemaakt naar een authentiek model. Van de monumentale ophaalbrug Kromme Kolk zijn de beschadigde onderdelen zoals het metselwerk en remmingwerken hersteld. Daarnaast is de brug opnieuw geschilderd. Wethouder Geertje Dijkstra- Jacobi: “Ik ben blij dat we de werkzaamheden aan beide bruggen in deze coronaperiode hebben kunnen afronden binnen de geplande tijd. Met de opknapbeurt van beide bruggen, kunnen deze weer tientallen jaren mee. Ik ben trots op het resultaat. Zevenhuizen heeft hiermee twee mooie blikvangers erbij gekregen.”

Bloemactie mantelzorg

Meer dan 400 mantelzorgers in de gemeente Westerkwartier, die geregistreerd staan bij Sociaal Werk De Schans, ontvingen op 4 juni een bloemetje uit handen van de medewerkers. De actie is ontstaan vanuit een initiatief van wethouder Bert Nederveen. Met deze actie wil hij samen met de medewerkers van De Schans mantelzorgers een hart onder de riem steken in deze uitdagende en bijzondere coronatijd. Samen met de medewerkers heeft hij boeketten uitgereikt aan meerdere mantelzorgers in Grootegast.

Wethouder Bert Nederveen: “We vinden het belangrijk oog en oor te hebben voor de mantelzorgers. Deze groep staat altijd klaar voor een gezinslid, familielid of buurtgenoot die zorg nodig heeft. Soms ten koste van hun zelf. Vooral in deze tijd met de coronamaatregelen vraagt hun zorg extra inspanningen. We zijn trots op de mantelzorgers en willen hen met een boeket bloemen een hart onder de riem steken en bedanken voor hun inzet voor hun naaste.”