Pagina opties

Groter
RSS

Trots op de vrijwilligers in de musea en culturele instellingen (26-05-2020)

logo met tekst trots op

Trots op de vrijwilligers in de musea en culturele instellingen.

In deze rubriek zetten burgemeester en wethouders regelmatig mensen in het zonnetje. Wij zijn trots op het Westerkwartier. Er is al veel van ons gevraagd, van ons geduld en onze gezondheid. En telkens laten we de veerkracht zien die nodig is om door te gaan. We zijn al zo ver gekomen, nu moeten we nog even door. Help elkaar, wees lief voor elkaar. Gun elkaar de ruimte – letterlijk en figuurlijk. In deze tijd kunnen we allemaal wel wat positiviteit gebruiken en moeten we het samen doen.

Met kleine stapjes en de nodige praktische hobbels gaat ook de culturele sector weer aan de slag. De musea in het Westerkwartier doen er alles aan om hun deuren weer te openen vanaf 1 juni. De musea maken gebruik van de landelijke protocollen die voor musea zijn opgesteld zodat zij in ieder geval de 1,5 meter afstand kunnen garanderen. Gevolg hiervan is dat sommige musea beperkte openingstijden hebben. Kijk voor meer informatie op hun website of neem even contact met ze op. Maar laat het u er vooral niet van weerhouden om even een kijkje te nemen in de prachtige musea die onze gemeente rijk is.

Om die trots te laten blijken ben ik afgelopen week bij de vrijwilligers van het Museumplein in Grootegast langs geweest om ze een hart onder de riem te steken (zie foto). Zij gaan met veel energie aan de slag om alles voor 1 juni coronaproof te krijgen. De vrijwilligers hebben wat extra vitamines gekregen om de energie er in te houden.

Graag wil ik ook aandacht vragen voor het digitale platform voor kunst en cultuur in het Westerkwartier Fier Westerkwartier (www.fierwesterkwartier.nl). Want ondanks dat de musea weer opstarten en het cultuur onderwijs weer op gang komt kan er ook nog heel veel niet. Theaters kunnen nog niet volledig programmeren en culturele evenementen vinden deze zomer geen doorgang. In deze bijzondere tijd van corona is Fier Westerkwartier ontwikkeld: voor cultuurmakers om zich te laten zien, voor inwoners om te kijken, te genieten en misschien nieuwe dingen te ontdekken, maar vooral om elkaar niet te vergeten!

Heel veel succes, blijf gezond, zorg goed voor jezelf en elkaar!

Wethouder Hielke Westra (links op de foto)

hielke links

Vorig item