Pagina opties

Groter
RSS

Transitie naar elektrisch rijden (16-07-2020)

Dit item is verlopen op 31-07-2021.
electrisch rijden

Elektrisch rijden is hot! Er zijn mogelijkheden waardoor elektrisch rijden ook voor u interessant kan zijn:

  • De Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP)
  • Geen oprit, en toch een laadpaal in de buurt?
  • Actie van de ANWB waarin u kans maakt op een week lang gratis elektrisch rijden

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren

Bent u een particulier en koopt of leaset u op of na 4 juni 2020 een volledig elektrische personenauto in de kleinere of compacte middenklasse? Dan komt u in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). De subsidieregeling is voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s.

Meer informatie over de SEPP

Geen eigen oprit en toch een laadpaal bij u in de buurt voor uw elektrische auto? Dat kan!

Om elektrisch vervoer in gemeente Westerkwartier te stimuleren, willen we voor bewoners, forenzen en bezoekers een dekkend netwerk van openbare laadpalen opbouwen. De gemeente werkt mee aan het vinden van geschikte locaties voor laadpalen. Als inwoner met een elektrische auto en zonder eigen oprit, kunt u zelf een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Daarmee laadt u bovendien met duurzaam opgewekte energie uw auto op.

Meer informatie over het aanvragen van een laadpaal

ANWB kennisquiz elektrisch rijden laat winnaars een week lang gratis proefrijden

ANWB laat leden en niet leden op een verrassende en coronaproof manier kennismaken met elektrisch rijden: via een informatieve, leuke, laagdrempelige kennisquiz wordt de kennis getest van de deelnemers en maken ze kans op een week lang gratis proefrijden in een elektrische auto.

De quiz kan via www.anwb.nl/ev-quiz worden gemaakt tot 16 augustus. Uiterlijk 27 augustus worden de winnaars bekendgemaakt, één per provincie. In totaal rijden dus 12 personen een week lang in een elektrische auto van ANWB.

De ANWB wil leden meenemen, informeren en ondersteunen in de transitie naar elektrisch rijden. Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/elektrisch

Meer informatie: