Pagina opties

Groter
RSS

Tegemoetkoming eigen risico zorgverzekering 2019 gebied Middag (12-07-2019)

Dit item is verlopen op 01-02-2020.
logo gemeente westerkwartier

Inwoners van Ezinge, Garnwerd en Feerwerd (gebied Middag) met een laag inkomen en hoge zorgkosten komen in aanmerking voor een compensatie van hun eigen risico zorgverzekering in 2019. Het gaat om een bedrag van € 265,-.

Overgangsregeling

Inwoners van het gebied Middag ontvingen eerder een compensatie via de voormalige gemeente Winsum. Na de herindeling maakt het gebied Middag onderdeel uit van de gemeente Westerkwartier. De tegemoetkoming eigen risico zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen, is een overgangsregeling en geldt alleen voor het jaar 2019. Inwoners van Middag met een inkomen tot en met 120% van de bijstandsnorm, die in het jaar 2019 hun volledig eigen risico zorgverzekering hebben verbruikt, komen in aanmerking voor deze compensatie.

Overstappen

Na 2019 kunnen inwoners van Middag het eigen risico eventueel ook vergoed krijgen, via de zorgverzekering van Menzis. Betreffende inwoners dienen dan voor 31 december 2019 over te stappen naar Menzis. Woont u in het gebied Middag en hebt u een inkomen tot en met 120% van de bijstandsnorm dan kunt u de compensatieregeling aanvragen via www.westerkwartier.nl/zvmiddag