Pagina opties

Groter
RSS

Start werkzaamheden N980 Grootegast-Doezum (20-08-2019)

Dit item is verlopen op 23-11-2019.

Bericht van de provincie Groningen

Maandag 2 september start de provincie met de werkzaamheden voor groot onderhoud aan de provinciale weg N980, vanaf de rondweg Grootegast tot aan de Kaleweg bij Doezum. Het asfalt wordt vervangen en de dorpskern van Doezum wordt opnieuw ingericht. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind november en worden in fasen uitgevoerd.

De werkzaamheden beginnen na de kruising met de hoofdstraat van Grootegast en zijn opgedeeld in vier fasen:

  • Hoofdstraat tot aan de Munnekeweg in Grootegast.
  • Na de kruising Munnekeweg tot aan de slinger in Doezum.
  • De slinger in Doezum tot en met het einde van de dorpskern van Doezum.
  • Na de dorpskern van Doezum tot en met de Kaleweg.

Inloopavonden

Voor bewoners en bedrijven worden inloopavonden georganiseerd. Op 27 augustus is er van 17.00 uur tot 20.00 een inloopavond voor bewoners in het MFA Grootegast in Doezum (Provinciale weg 141). De avond voor bedrijven is op 28 augustus van 17.00 uur tot 20.00 uur in de gemeentewerf van Grootegast (Rondweg 15). Tijdens deze inloopavonden kunnen de inwoners en bedrijven informatie krijgen over de uitvoering van de werkzaamheden, de stremmingen, omleidingsroutes en de planning.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijven de bedrijven over het algemeen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Het kan vóórkomen dat tijdens het asfalteren of frezen een bedrijf tijdelijk niet bereikbaar is. De bedrijven worden hierover tijdelijk geïnformeerd. Het streven is de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Omleiding

Voor het doorgaande verkeer tussen Sebaldeburen en Kornhorn is een omleidingsroute.Deze wordt met borden aangegeven. De omleidingsroutes zijn ook te vinden op https://www.groningenbereikbaar.nl/actuele-verkeersinformatie