Pagina opties

Groter
RSS

Platform Toegankelijkheid Westerkwartier zoekt: Leden (26-03-2019)

Het Platform Toegankelijkheid Westerkwartier zoekt nieuwe leden die mee willen denken over de toegankelijkheid van de nieuwe gemeente. Het platform is een samenvoeging van een enthousiaste groep vrijwilligers van het Platform Gehandicapten Leek (PGL) en de Adviescommissie Gemeentelijk Gehandicaptenbeleid Zuidhorn (AGGZ). Deze zijn samengevoegd in verband met de gemeentelijke herindeling.


Het Platform Toegankelijkheid houdt zich bezig met toegankelijkheid in de meest brede zin van het woord. Zoals de toegankelijkheid in en rondom een dorp, van de trein- en busstations, of andere openbare voorzieningen en gebouwen. Maar ook bijvoorbeeld met begrijpelijke teksten op de website van de gemeente of in haar formulieren.

Het Platform is actief in ‘Marum en Leek’ en ‘Grootegast, Zuidhorn en Middag-Humsterland‘. We zijn op zoek naar inwoners uit het Westerkwartier die zich vooral richten op de toegankelijkheid van Marum, Grootegast, Middag-Humsterland en Zuidhorn.

Profiel

  • Heeft affiniteit met toegankelijkheid;
  • Denkt vanuit het algemeen belang;
  • Is gericht op samenwerking;
  • Brengt signalen uit de samenleving in bij het Platform;
  • Kan praktisch en kritisch denken, adviseren en communiceren;
  • Woont bij voorkeur in de voormalige gemeente Grootegast, Marum, Zuidhorn of het gebied Middag-Humsterland of is bereid zich hierop te richten;
  • Heeft gemiddeld 2 uur per week beschikbaar om de functie te vervullen.

Het betreft een vrijwilligersfunctie. Onkosten worden vergoed.

Informatie of interesse?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jorine Steigenga via e-mail j.a.steigenga@gmail.com. Telefonisch mag ook via 06-12 22 77 75.


Ook kunt u contact opnemen met secretaris@platformgehandicaptenleek.nl.
Uw reactie kunt u mailen binnen veertien dagen na publicatie van deze vacature naarsecretaris@platformgehandicaptenleek.nl.