Pagina opties

Groter
RSS

Planning werkzaamheden centrumplan Marum (26-03-2019)

Dit item is verlopen op 31-07-2019.
Wegwerkzaamheden

De afgelopen maanden is er veel werk verzet in het centrum van Marum. De nieuwe Lidl is geopend en de wegen en de parkeerplaatsen rondom de Grote Hoorn zijn tiptop in orde gebracht. Ook de komende maanden staan er (weg)werkzaamheden op de agenda. Zo pakken we de kruispunten in het centrum aan en krijgt de parkeerplaats op de Wending (voor de oude Lidl) een facelift.

Planning

Maart en april 2019

Maandag 11 maart zijn de werkzaamheden voor de aanpassing van de aansluiting van de Grote Hoorn (de bypass van het centrum van Marum) op de Hoornweg gestart. Tijdens deze werkzaamheden is de kruising Lindsterlaan/Hoornweg voor een periode van vier weken afgesloten voor alle verkeer. De omleidingsroutes staan op borden aangegeven. Aansluitend pakken we in april de aansluiting van de bypass op de Wendtsteinweg aan en verwijderen we de drempel voor de Marskramer. Deze werkzaamheden duren ongeveer één week.

Ook hier is de kruising afgesloten voor alle verkeer. We plaatsen borden met omleidingsroutes. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zijn de bushaltes in het centrum buiten gebruik gesteld. De inrit naar de nieuwe parkeerplaats voor de nieuwe Lidl blijkt te smal te zijn. Deze wordt op korte termijn (week 13 of 14) verbreed. De parkeerplaats is tijdens het werk nog wel bereikbaar.

Mei en juni 2019

In de maanden mei en juni pakken we de bestaande parkeerplaats op de Wending (voor de oude Lidl) aan. We gaan de volgende werkzaamheden uitvoeren:

  • De bestaande parkeerplaats krijgt dezelfde uitstraling als de parkeerplaats in de uitbreiding langs de Grote Hoorn (bypass);
  • de inrit van de parkeerplaats op de doorgaande weg verplaatsen we en de inrit tegenover AH gaat dicht;
  • de parkeerplaatsen langs de doorgaande weg naast de Albert Heijn komen te vervallen;
  • de betonnen bollen vervangen we door RVS-paaltjes en bloembakken.

Zomer 2019

  • Verplaatsen van de weekmarkt van de Olmen naar de Raadhuisstraat.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer De Vries van team Water, telefoonnummer 14 0594. Zie ook de bijgevoegde tekeningen van de herinrichting van de parkeerplaats en een overzicht van het hele centrum.

Binnenkort volgt er meer gedetailleerde informatie over de uitvoering en de planning.