Pagina opties

Groter
RSS

Opening streekmarkt/braderie in vernieuwd centrum Marum (27-09-2019)

Dit item is verlopen op 27-03-2020.

Zaterdag 28 september om 11.00 uur opent wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi de streekmarkt en braderie in het centrum van Marum.

De openingshandeling is aan de Wending vlakbij de AH. Het centrum heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Nu de werkzaamheden zijn afgerond is het tijd voor een feestelijke opening van het nieuwe centrum. De weekmarkt verhuist naar het vernieuwde centrum.

Uitbreidingsplan centrum

In 2014 hebben de voormalige gemeente Marum en RHO adviseurs uit Leeuwarden een inrichtingsplan gemaakt voor de uitbreiding van het centrumplan. Dit heeft geleid tot de aanleg van de bypass achter het pand van de ‘oude’ Lidl, extra parkeerplaatsen, nieuwbouw van woningcorporatie Wold&Waard en een nieuw pand van de Lidl aan de Grote Hoorn.

Herinrichting centrum

In 2015 is het proces gestart samen met omwonenden en winkeliers ook een inrichtingsplan te maken voor het bestaande centrum. Met als doel het centrum een aantrekkelijke en uitnodigende  uitstraling te geven. De werkzaamheden hiervoor zijn in april van dit jaar gestart en vorige week afgerond.

Veranderingen

In het centrum is onder meer een eenduidige kleurstelling aangebracht voor het parkeren, voetgangersgebied en de rijbanen. De ingang van AH en het zebrapad zijn iets verplaatst,  zodat er meer ruimte komt voor het cafetaria. De parkeerplaatsen voor de slager en kledingzaak zijn opgeheven en daar is nu een groot plein ontstaan. De langsparkeerplaatsen naast AH aan de doorgaande weg zijn opgeheven. Voor de scheiding tussen de weg en het voetgangersgebied zijn boombakken en paaltjes aangebracht. Verder zijn er in overleg met Marumer Belangen en de ondernemingsvereniging twee bankjes geplaatst.

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi over de herinrichting: “Marum is één van de grotere dorpen in de gemeente Westerkwartier. De herinrichting van het centrum verhoogt de aantrekkingskracht van het dorp en biedt bewoners van Marum en omgeving een gevarieerd aanbod van winkeliers en ondernemers. Het is aan de bewoners er een bruisend centrum van te maken.“

Weekmarkt

De weekmarkt verhuist naar het centrum. Vanaf vrijdag 4 oktober staat de weekmarkt van 13.00-17.00 uur op de Raadhuisstraat naast de grote parkeerplaats. Deze locatie is dichtbij de winkels. Voor de markt zijn twee ondergrondse stroomvoorzieningen aangebracht.